Betalt innlegg
Eplemuffins med kanelsmørkrem – disse ble altfor gode, om jeg kan få lov til å si det selv. Etter å ha smakt på den jeg tok bilder av, måtte avgjørelsen om snarlig å få dem ut av huset tas. Gode venner tok imot dem med åpne armer etter en kjapp annonsering på face (og nei, jeg er ikke betalt for å si dette).
Smørsukkerepler inni muffinsene
- 2 epler i biter
- 50 g brun farin
- 1 ts kanel
- 10 g Bremykt
Ha alt i en stekepane. Surres til sukkeret har smeltet og eplene er litt mykere.
Det er plass til flere epler i muffinsene, om du skulle ønske det.
Disse 12 mellomstore eplemuffinsene med kanelsmørkrem er laget av
- 200 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g romtemperert Bremykt
- 2 egg
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 dl melk
Pisk sukker, vaniljesukker og smør lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg. Deretter har du i mel, bakepulver og melk. Blandes godt.
Has i muffinsformer. Fordel deretter stekte smørsukkerepler på toppen av muffinsene. Bland dette litt nedi røra på toppen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 – 25 minutter.
Noe å tenke på: Mindre former gir kortere steketid, større former gir lengre steketid og høyere grader gir kortere steketid.
Kanelsmørkrem
- 100 g romtemperert Bremykt (200 g)
- 150 g melis (300 g)
- 1 ts vaniljesukker (2 ts)
- 100 g philadelphia naturell (200 g)
- 1 ts kanel (2 ts)
Pisk smør, melis og vaniljesukker godt. Tilsett philadelphia og kanel og pisk til kremen blir luftig.
Mengden kanel gir et hint av kanelsmak.
Mengden ingredienser i parentes, er mengden jeg egentlig brukte når jeg lagde denne oppskriften. Det holder med halvparten, men jeg har beholdt mengden i tilfelle noen skulle få lyst til å pynte meg ekstra mengde krem.
Strø på toppen
Bixitkjeks-smuler av 1 – 2 kjeks.
Karamell på toppen
Ta vare på «sausen» eplene er stekt i, så har du god karamell til toppen.
Dette innlegget er skrevet i forbindelse med mitt samarbeid med Bremykt.