Eplemuffins med kanelsmørkrem
Eplekake Kakeboka Muffins

Eplemuffins med kanelsmørkrem

Betalt innlegg

Eplemuffins med kanelsmørkrem – disse ble altfor gode, om jeg kan få lov til å si det selv. Etter å ha smakt på den jeg tok bilder av, måtte avgjørelsen om snarlig å få dem ut av huset tas. Gode venner tok imot dem med åpne armer etter en kjapp annonsering på face (og nei, jeg er ikke betalt for å si dette).

Smørsukkerepler inni muffinsene
  • 2 epler i biter
  • 50 g brun farin
  • 1 ts kanel
  • 10 g Bremykt

Ha alt i en stekepane. Surres til sukkeret har smeltet og eplene er litt mykere.
Det er plass til flere epler i muffinsene, om du skulle ønske det.

Disse 12 mellomstore eplemuffinsene  med kanelsmørkrem er lagd av
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g romtemperert Bremykt
  • 2 egg
  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk

Pisk sukker, vaniljesukker og smør lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg. Deretter har du i mel, bakepulver og melk. Blandes godt.

Has i muffinsformer. Fordel deretter stekte smørsukkerepler på toppen av muffinsene. Bland dette litt nedi røra på toppen.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 – 25 minutter.

Noe å tenke på: Mindre former gir kortere steketid, større former gir lengre steketid og høyere grader gir kortere steketid.

Kanelsmørkrem
  • 100 g romtemperert Bremykt (200 g)
  • 150 g melis (300 g)
  • 1 ts vaniljesukker (2 ts)
  • 100 g philadelphia naturell (200 g)
  • 1 ts kanel (2 ts)

Pisk smør, melis og vaniljesukker godt. Tilsett philadelphia og kanel og pisk til kremen blir luftig.

Mengden kanel gir et hint av kanelsmak.

Mengden ingredienser i parentes, er mengden jeg egentlig brukte når jeg lagde denne oppskriften. Det holder med halvparten, men jeg har beholdt mengden i tilfelle noen skulle få lyst til å pynte meg ekstra mengde krem.

Strø på toppen

Bixitkjeks-smuler av 1 – 2 kjeks.

Karamell på toppen

Ta vare på «sausen» eplene er stekt i, så har du god karamell til toppen.

Eplemuffins med kanelsmørkrem

Eplemuffins med kanelsmørkrem

Eplemuffins med kanelsmørkrem

Dette innlegget er skrevet i forbindelse med mitt samarbeid med Bremykt.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Eva Bangsund
    24. september 2017 at 21:23

    De gode vennene har ventet spent på oppskriften! Muffinsene var nemlig knallgode og er allerede en favoritt som vil bli bakt mange ganger. 😊

    • Reply
      Tove
      25. september 2017 at 22:41

      Så morsomt å høre, Eva :)

    legg igjen en kommentar