Enkel sjokolademousse uten sukker
Dessert Kakeboka Kos

Enkel sjokolademousse uten sukker

I Tara smak (nr. 1 2013) stod det en oppskrift på sjokolademousse. Jeg falt for fristelsen, og lagde den.

Den ble ikke vellykket, og siden lysten på sjokolademousse fortsatt ikke var tilfredsstilt, valgte jeg derfor å prøve på nytt, men denne gangen med min egenkomponerte oppskrift.

Jeg har ikke hatt sukker i moussen, men siden det er sukker i sjokoladen, vil det selvfølgelig allikevel være litt sukker i moussen. Sjokolademousse «uten» sukker, er for meg en deilig dessert med god samvittighet.

Til 6 porsjoner (8 små) brukte jeg

  • 4 eggehviter (stivpiskede)
  • 4 eggeplommer
  • 2 plater 70% sjokolade (Freia)
  • 1 dl kremfløte

Stivpisk eggehvitene og kremfløten for seg. Smelt sjokoladen og rør deretter i eggeplommene i sjokoladen, gjerne en og en.

Jeg blandet så sjokoladeblandingen i den stivpiskede kremfløten, for så å blande dette igjen med den stivpiskede eggehviten. Liker du mørk sjokolade, er denne midt i blinken for deg.

Moussen stivner raskt. Jeg lager denne et par timer eller mer før den skal nytes. Oppbevares i kjøleskap.

Man kan selvfølgelig bruke annen sjokolade enn den mørke. Moussen vil da bli mildere og søtere, og du trenger fortsatt ikke tilsette sukker.

 

Enkel sjokolademousse uten sukker

Enkel sjokolademousse uten sukker

Enkel sjokolademousse uten sukker

 

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

4 kommentarer

  • Reply
    Minh
    24. august 2013 at 16:54

    Hei!

    Jeg lurte på om moussen skal stå i et kjøleskap eller fryser? Isåfall hvor lenge? :)
    Mvh Minh.

    • Reply
      Tove
      25. august 2013 at 10:06

      Godt spørsmål. Her må jeg skrive litt mer ser jeg :)
      Den settes i kjøleskapet, og den stivner ganske fort. Jeg lager den et par timer eller mer før den skal nytes.
      Lykke til :)

  • Reply
    Minh
    25. august 2013 at 21:43

    Tusen takk for svar! Liker bloggen din veldig godt : )

    Mvh Minh

    • Reply
      Tove
      27. august 2013 at 07:20

      Takk :)

    legg igjen en kommentar