Appelsinruter
Bakst Dessert Juice Kake Kakeboka Langpanne

Deilige appelsinruter

Plutselig ble det gøy å prøve å bake med sitrus.
Inspirert, eller skal jeg si fristet, av bilder av sitronruter på Donna Hay sin fb-side, og med Pavlova med appelsin- og sitron curd fortsatt friskt i minne, måtte jeg prøve meg på sitrusruter.  Mitt valg falt på ruter med appelsin og lime.
Jeg har tatt utgangspunkt i Rabarbrakaken min til bunnen. Bunnen kan lages tynnere om man ønsker det.

Denne kaken stekes i to omganger, og er stekt i en liten langpanne str. 30 x 40 cm.

Oppskrift

Bunnen

  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 500 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 egg

Elt alt sammen og fordel utover en bakepapirkledd form. Jeg brukte hendene (med engangshansker). Det kan være lurt å la bakepapiret gå litt oppover kantene. Du vil se hvorfor når du skal helle på appelsin- og limefyllet.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Når bunnen nærmer seg slutten av steketiden lager du appelsin- og limetoppen.

Når bunnen er ferdistekt, senker du temperaturen på ovnen til 160 grader.

Appelsin- og limetopp

  • 6 egg
  • 400 g sukker
  • 100 g mel
  • 3 dl ferskpresset appelsinjuice (etter siling) – ca. 5 appelsiner
  • 1 dl ferskpresset limejuice (etter siling) – ca. 3 lime

Pisk luftig og stiv eggedosis av egg og sukker. Dette tar noen minutter.
Ha i litt og litt av siktet mel. Tilslutt har du i juicen.

Når bunnen er ferdigstekt, skal dette fordeles oppå og stekes videre på 160 grader i ca. 30 minutter. Jeg valgte å ta den ut når den var litt fast i kantene og disset på midten.
Den skal være litt bløt, så ikke stek den for lenge.

Avkjøles til den stivner. Beregn et par timer.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar