sjokoladekake-med-frisk-bringebarkrem
Kake Kakeboka Sjokolade

Deilig sjokoladekake med frisk bringebærkrem

Deilig sjokoladekake med frisk bringebærkrem = sjokoladekake med sommerfølelse.

En røre to forskjellige kaker; sjokoladekake og sjokolademuffins.

Luftig, saftig og smakfull sjokoladekake med bringebær, både inni og oppå. Kan det bli bedre for de som liker denne kombinasjonen?
Jeg har ikke vært så veldig fan av denne kombinasjonen, men dette var godt.

Jeg leste en gang om noen som hadde brukt eddik i en kake. Jeg har brukt eddik i Pavlova, men ikke i andre kaker, så jeg ble nysgjerrig på hvordan min favoritteddik i Pavlova (bringebæreddik) ville gjøre seg i en sjokoladekake.

Kakene ble brått bakt i helgen…, og det ble restesjokolade som ble brukt i kaken = Litt av hvert.
Sjokoladeblandingen bestod av 100 g lys kokesjokolade, 50 g 70% kokesjokolade, 20 g hvit kokesjokolade og 100 g melkesjokolade (av typen smelt).
Anbefaler å bruke den sjokoladen du liker best, men når man ser blandingen jeg har brukt, mener jeg at 300 g melkesjokolade ville gjort samme susen, og derfor er det denne mengden og type sjokolade som står i oppskriften.

Jeg lagde en røre, og fordelte dette i 12 store muffinsformer og en bakepapirkledd springform i størrelse 20 cm i diameter.

Røren ble lagd av

  • 150 g smeltet smør
  • 300 g melkesjokolade
  • 5 egg
  • 250 g brun farin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g mel
  • 1 ts natron
  • 2 dl kefir
  • 0,25 dl bringebæreddik

Smelt smøret og ta kjelen av platen. Rør sjokoladen inn i smøret til den har smeltet. Avkjøles.
Pisk egg, brun farin og vaniljesukker luftig.
Pisk deretter inn mel og kefir om hverandre. Pisk så inn bringebæreddiken og til slutt sjokoladesmøret.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 175 grader i 40 minutter.

Kremen til kaken ble lagd av

  • 200 g bringebær – most og frøfri
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Mos bringebærene med stavmikser. For å fjerne frøene fra bringebærene, heller du mosen i en sil og lar den renne ned i en bolle.

Pisk kremfløte og sukker stivt. Hell litt og litt av bringebærpuréen i kremen og rør forsiktig. Rører du ikke inn alt, kan dette bli en fin effekt i kremen. I tillegg kan du spare litt av puréen for å helle litt over kaken (at jeg ikke tenkte på det når jeg lagde den…).

Jeg delte kaken i tre lag og fordelte kremen mellom lagene og på toppen. Friske bringebær gjør seg godt oppå der igjen. Man kan også bruke friske bringebær mellom lagene om man skulle ønske det.

Deilig sjokoladekake med frisk bringebærkrem

Deilig sjokoladekake med frisk bringebærkrem

Deilig sjokoladekake med frisk bringebærkrem

Deilig sjokoladekake med frisk bringebærkrem

Deilig sjokoladekake med frisk bringebærkrem

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

1 Comment

  • Reply
    Heidi Bareksten
    5. juli 2016 at 22:25

    Serverte denne til gjester i kveld – en supersuksess! Veldig god – perfekt kombinasjon av lett sjokoladekake, passe søt og med matchende syrlighet i bærene. Tommel opp!

  • legg igjen en kommentar