Chili con carne
Hovedrett Kakeboka

Chili con carne – langtidskokt

Chili con carne – langtidskokt

Fredag hadde jeg chili con carne på kok. Dette skulle serveres gjestene på kvelden, og siden jeg planla å servere dette “taco style” ble det taco-tilbehør. Denne gryta falt godt i smak og jeg gleder meg allerde til å prøve en ny variant, denne gangen en korttidskokt.

Chili con carne – langtidskokt til seks voksne + litt rester brukte jeg
  • 1500 g okse høyrygg
  • 3 røde chili (1 med frø og 2 uten)
  • 6 sjalottløk
  • 6 fedd hvitløk
  • 3 ss smør til steking
  • 2 ts røkt paprika
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss spisskummen
  • 3 bokser hakkede tomater (1200 g)
  • 6 dl Kaffebokk (øl fra Ringnes Polaris)
  • saft fra 1 lime
  • 2 gulrøtter, revne
  • 2 røde paprika, i biter
  • 3 ss sukker
  • 2 bokser kidneybønner (jeg brukte de fra go green)
  • salt (smakes til på slutten av koketiden)
  • cayennepepper (smakes til på slutten av koketiden)
  • 1,5 dl vann som ble tilsatt underveis i kokingen

Del kjøttet i biter, ønsket størrelse, og stek dette litt først for stekeskorpe.
Hakk chili, sjalottløk og hvitløk og fres dette i litt smør sammen med røkt paprika, oregano og spisskummen.
Etter noen minutters fresing (til løk er blank), has dette sammen med kjøttet i en gryte. Ha så tomatene, øl, limesaft, revne gulrøtter, sukker og paprikabiter i gryta.
Jeg kokte dette opp og lot det småkoke i 4 timer (med røring underveis) før jeg tilsatte bønnene og smakte til med krydder (cayennepepper og salt). Dette lot jeg småkoke i 30 minutter igjen.

Det var kjøttet som avgjorde koketiden. Kjøtt som blir raskere mørt = kortere koketid = bruk mindre væske i gryta.

Serveres med det du måtte ønske; brød, salat, ris eller som jeg gjorde; taco. Det var også godt på brødskiva dagen derpå.

Ønsker du å lage en mindre porsjon, finner du dette på en av mine andre blogger; Mat for 2.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

3 kommentarer

  • Reply
    Heidi Bareksten
    2. mars 2017 at 11:12

    Denne var supergod :-) Et virkelig oppsving for fredagstaco!

    • Reply
      admin
      3. mars 2017 at 07:31

      Takk, Heidi. Veldig fornøyd selv og glad den falt så godt i smak hos gjestene. :)

  • Reply
    lise
    8. mars 2017 at 11:20

    denne skal jeg prøve:) chilli er noe av det beste som fins! og rester eerutrolig viktig å ha her:)

  • legg igjen en kommentar