Makroner med brunostkrem
Glutenfri Kakeboka Makroner

Brunostkrem i makroner

Brunostkrem med litt jordbærsyltetøy i til makroner er en av tre fyll jeg hadde i makronene på lanseringsfesten med Influens.

Jeg lagde nok krem til en ganske mange makroner, så om du ikke skulle trenge så mye, reduserer du mengde ingredienser. Makronene jeg lagde er med denne oppskriften, men jeg brukte mandelmel i stedet for å riste og male mandlene selv.

Utfordringen med disse makronene var at de skulle stå framme en stund, og da var jeg redd kremen skulle bli så myk at den ville renne utover. Jeg valgte derfor å ha gelatin i den, og det gikk kjempefint.

Jeg tok utgangspunkt i denne kremen som jeg har lagd før.

Til en stor brunostkrem brukte jeg
  • 3 plater gelatin (av den typen som er i 10 pk og veier ca. 1,7 g)
  • 4 dl kremfløte
  • 50 g brun farin (av den våte typen)
  • 300 g fløtemysost i skiver (for sterkere smak kan man bruke mørkere ost)

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Kok opp kremfløten, brun farin og rør inn skiver med fløtemysost mens dette koker.
Sett kjelen til siden, klem vannet av gelatin og rør denne inn.

Avkjøles.

Kjøleskapskald blanding piskes stiv.

Jeg hadde den i en sprøytepose når jeg fordelte den i makronene. Anbefaler å la den ligge litt ute i romtemperatur før du gjør dette. Da blir det enklere å fordele kremen.

Til slutt hadde jeg en liten dæsj med jordbærsyltetøy midt i kremen. Jordbærsyltetøyet hadde jeg også i en sprøytepose med veldig lite hull i.
Og ja, jordbærsyltetøyet er av typen kjøpt uten klumper.

Jeg fikk ikke tatt bilder av makronene med brunoskremen, så bildet i dette innlegget er gjenbruk fra tidligere innlegg.

Makroner med brunostkrem

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar