Brownie med sjokoladepops - Tove Holter - Idéfull - Toves matglede
Kakeboka Langpanne Sjokolade

Brownie med Pops

Brownie med Pops – nok en ny Brownie fylt med godsaker.

Jeg hadde lyst til å lage denne med litt mindre sukker enn det jeg har hatt i brownie før, og det gikk veldig fint. Ingen som etterlyste en søtere kake. Kan jo kanskje ha litt med at Pops som er i kaken er veldig søte.

Fløyelsmyk brownie med pops  er laget i en form str. ca. 25 x 30 cm

  • 300 g smør
  • 400 g 70% sjokolade
  • 5 egg
  • 200 g brun farin
  • 50 g lys sirup
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 20 g kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 pose Pops (jeg brukte 250 g, altså litt mer enn en pose)

Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.

Røren has i en bakepapirkledd form, fordel Pops på toppen av røra eller om du røren dette inn i røra før du har den i formen (jeg trykte dette litt ned i toppen av røra sånn at det ikke ble liggende å flyte oppå, om du skjønner), og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles.

Jeg synes denne kaken er best romtemperert.

Brownie med sjokoladepops - Tove Holter - Idéfull - Toves matglede

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar