Brownie & Blondie
Bakst Dessert Kake Kakeboka Kos

Brownie & Blondie

Brownie & Blondie i skjønn forening.

Planen var å lage porsjonspavlova til dessert i går, men da vi bestemte oss for å langtidssteke lammelåret, skulle ovnen være opptatt hele den dagen, og dermed måtte dessertplanene endres. Etter en rask kikk i kjøleskap og andre skap, bestemte jeg meg for å prøvebake denne kaken full av sjokolade.

 

Kaken lages med to kakerører; en mørk og en lys i en langpanne.

Brownie

  • Frø fra en vaniljestang
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 300 g mørk kokesjokolade 70%
  • 4 egg
  • 140 g mel
  • ½ ts bakepulver

Bland frø fra vaniljestangen og sukker.

Smelt smøret og rør inn sjokoladen til den smelter.

Rør inn sjokoladesmøret med vaniljefrø og sukker.

Tilsett deretter eggene ett og ett. Jeg pleier å ha i en og en plomme for så å ha i eggehvitene etterpå. Tilsett mel og bakepulver.

Hell røren utover en bakepapirkledd langpanne.

 

Blondie

  • 200 g hvitt sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 4 egg
  • 140 g mel
  • ½ ts bakepulver
  • 300 g hvit kokesjokolade

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad.

Bland sukker og smeltet smør og pisk godt. Tilsett ett og ett egg (gjerne en og en eggeplomme først før eggehvitene). Bland deretter i mel og bakepulver og til slutt den smeltede hvite sjokoladen.

Hell denne røren over Brownie-røren og bland forsiktig med en gaffel eller annet redskap du har for hånden, slik at du får en litt marmorert effekt.

Stekes midt i ovnen på 170 grader i 30 minutter.

Kaken ble servert med is og jordbær.

 

Fremgangsmåtene er forskjellig på de to rørene. Dette fordi jeg hadde samme fremgangsmåte på begge rørene, og av erfaring ble de forskjellige. Jeg helte smeltet hvitt sjokoladesmør over sukkeret i den tro at det skal gå like knirkefritt som med Brownie-røren. Den gang ei. Plutselig hadde jeg en bolle med klumpete sjokoladesmørsukker. Jeg bet i meg frustrasjonen og banneord med store bokstaver og utropstegn, og bestemte meg for at dette skulle bli bra uansett. Dermed prøvde jeg med to eggeplommer først. Disse fløt rundt oppå sjokoladesukkersmøret i takt med vispen… Jeg lot meg fortsatt ikke knekke og hadde oppi et par spiseskjeer med mel, og da så det litt lysere ut. Resten av eggeplommene og melet ble hatt opp om hverandre mens kjøkkenmaskinen gikk, og når jeg hadde oppi eggehvitene var røra fin igjen.

 

Brownie & Blondie

Brownie & Blondie

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

4 kommentarer

  • Reply
    mayD
    30. april 2015 at 18:32

    Flott kake – fristende å prøve å bake denne.. ~ ser at du separerer eggene og tilsetter/rører inn eggeplomme/hvite hver for seg – hvorfor dette? – oppnår du bedre textur/konsistens i browniesen?
    Ble litt nysgjerrig nå;)

    • Reply
      Tove Holter
      30. april 2015 at 21:10

      Takk, May. Tidligere pleide jeg å ha i hele egget (ett av gangen), men en gang skilte røra seg, og da prøvde jeg eggeplommene først for så å ta eggehvitene etterpå. Den løsningen fungerte godt for meg, og jeg har gjort dette heretter.

  • Reply
    ane H.
    16. mai 2015 at 12:26

    Prøve denne oppskriften nå. Strålende fornøyd og den blir derfor med som alternativ 17.mai kake på skolen. Tusen takk for fantastiske oppskrifter.

    • Reply
      Tove Holter
      18. mai 2015 at 11:42

      Bare hyggelig, Ane :)

    legg igjen en kommentar