Bringebærostekake - ostekake med smak av bringebær
Kakeboka

Bringebærostekake – Ostekake med bringebærsmak

Bringebærostekake – Ostekake med bringebærsmak på toppen.

Den hvite delen av kaken er lagd av vaniljekesam og den rosa delen av kaken er lagd av bringebærkesam. En søt og syrlig kake, og smakene justerer du helt etter eget ønske.

Jeg lagde denne kaken for å ha en litt annen variant av bringebærostekake enn den jeg lagde sist. Denne ble litt mer ryddigere i kantene, men fordi jeg hadde litt for lite gelatin i, ble den litt slapp i kantene.
Fordi jeg ikke hadde nok kjeks til bunnen, ble den en litt sånn diversebunn, og den ble slettes ikke verst. Jeg ble faktisk veldig fornøyd med den.

Denne kaken er lagd i en 22 cm form og den er lagd av

Bringebærostekakens bunn
  • 100 g mandler
  • 150 g Digestive kjeks
  • 50 g smeltet smør
  • 50 g sukker
  • 1 stivpisket eggehvite

Smelt smøret.
Knus/mal mandlene og kjeksen med stavmikser.
Pisk eggehvite og sukker stiv.

Bland alt og fordel i smurt eller bakepapirkledd form, og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Avkjøles.

Avkjølt kakebunn legges i en form du ønsker å bruke eller om du bruker formen du allerede er i sving med (som meg som bruker bake it easy). Dekk kantene med plast for enklere å få kaken ut av formen før du heller i ostemassen du nå skal lage.

Den hvite ostemassen er lagd av
  • 7 plater gelatin (brukte egentlig 6, men jeg syntes det ble for lite. Lager du denne kaken uten det rosa laget og en større form, kan det holde med 6 plater)
  • 2 dl kremfløte
  • 300 g vaniljekesam
  • 400 g Philadelphia naturell
  • 250 g sukker
  • Frø fra en vaniljestang
  • 4-6 ss kokvarmt vann til smelting av gelatinen

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Ha kremfløte, kesam, kremost, sukker og vaniljefrø i en bolle og pisk først på svak hastighet. Dette for at sukkeret skal få tid til å løse seg opp før hastigheten økes og massen blir luftig og til krem. Vi vil jo ikke piske for mye.

Når ostemassen har ønsket konsistens. Kok opp vann (ha bare litt i bunnen av kjelen, da koker vannet opp raskt). Klem av vannet av gelatinen, ha den i en kopp el.l. Ha kokvarmt vann over, og rør godt til gelatinen er oppløst. Trenger du mer vann for å løse opp gelatinen, har du i litt til. Gelatinvannet helles i ostemassen i en tynn stråle mens mikseren går.

Fordel over avkjølt mandel-/kjeksbunn i formen.

Den rosa delen av kaken er lagd av
  • 100 g moste bringebær uten frø (bringebærene moses og siles)
  • 150 g sukker (kan reduseres noe om du ønsker den syrligere)
  • 300 g bringebærkesam
  • 2 dl kremfløte
  • 3 plater gelatin (jeg brukte 2 i kaken på bildet)
  • 3-4 ss kokvarmt vann for smelting av gelatinen

Mos bringebærene og sil dem for å kvitte deg med frøene. I og med at du skal bruke totalt 400 g bringebær, kan du jo gjøre dette med alle i samme omgang.

Resten gjorde jeg på samme måte som det hvite laget.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Ha kremfløte, kesam og sukker i en bolle og pisk først på svak hastighet. Dette for at sukkeret skal få tid til å løse seg opp før hastigheten økes og massen blir luftig og til krem. Vi vil jo ikke piske for mye.

Når kesammassen har ønsket konsistens. Kok opp vann (ha bare litt i bunnen av kjelen, da koker vannet opp raskt). Klem av vannet av gelatinen, ha den i en kopp el.l. Ha kokvarmt vann over, og rør godt til gelatinen er oppløst. Trenger du mer vann for å løse opp gelatinen, har du i litt til. Gelatinvannet helles i ostemassen i en tynn stråle mens mikseren går.

Topplokket er lagd av
  • 300 g moste bringebær uten frø (bringebærene moses og siles)
  • 100 g melis (eller om du ønsker mer eller mindre – smak deg fram)
  • 1,5 plater gelatin
  • 2 ss kokvarmt vann til smelting av gelatinen

Legg gelatinen i bløt.
Mos bringebærene og sil dem fri for frø.
Rør inn melisen i bringebærene
Smelt gelatinen og pisk den inn i bringebærene.

Bringebærostekake - ostekake med smak av bringebær

Bringebærostekake - ostekake med smak av bringebær

Bringebærostekake - ostekake med smak av bringebær

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Anne
    15. oktober 2018 at 00:41

    Hei. Hva kan man bruke istedet for gelatin?

  • legg igjen en kommentar