Bollecookie - cookiesnurr
Bakeboka Cookies Gjærbakst Kakeboka Kanelsnurr Søt gjærbakst

Bollecookie – cookiesnurr

Bollecookie, cookiesnurr eller cookie i svingen om du vil… Gjærbakst og cookiedeig i skjønn forening.
Dette er av typen innlegg «Det ble så bra at jeg må dele det med en gang»-innlegg.

Etter en runde med idéutveksling av typen – «hva smaker godt i en sjokoladekake» i lunsjen her om dagen, kom min kollega Kristin (KF) med forslaget om å prøve brownie og kanelsnurr sammen og hvordan det gikk, kan du lese om i et annet innlegg. Etter å ha bakt dette, begynte jeg å leke med tanken på hvordan det ville bli med cookie-deig inni, og dermed måtte dette også testes ut.

Disse ble utrolig gode, og her i huset har de allerede tatt førsteplassen over kanelsnurren.

Jeg lagde først gjærdeigen og satte den til heving i en time etter eltingen.

Deigen til disse 16 bollecookiene/cookiesnurrene er lagd av
  • 400 – 450 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 klype salt
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert i biter

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time.

Kjevle deigen 30 x 50 cm sånn ca. Eller på annen måte om du ønsker det.
Fordel cookie-deig utover. La være å smøre på ca 3 cm langs den ene langsiden.
Rull sammen, og start med langsiden du har smurt cookie-deigen på. Del i ønskede størrelser.

Løsne på enden av deigen på hver snurr og dra den bare litt ut igjen, og legg enden under snurren. Du kan også dra den over snurren som en beskyttende arm, men da bør enden være litt lenger enn om du bare legger den under.
Legg dem på et stekebrett med litt mellomrom mellom. Det gjør ingenting om de hever inni hverandre under stekingen.

La etterheve i en time.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter. De siste 5 minuttene valgte jeg å legge et bakeark over bollene for å unngå at de ble mørkere.

Cookie-deigen er lagd av
  • 150 g romtemperert smør
  • 200 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g melkesjokolade i biter

Jeg rørte smør, sukker og vaniljesukker godt, før jeg hadde i egget. Deretter rørte jeg inn mel og bakepulver, før jeg til slutt hadde i sjokoladebiter.

Denne deigen oppbevares i romtemperatur mens bolledeigen heves. Da blir den enklere å smøre på, enn om du ev. setter den kaldt.

Bollecookie - cookiesnurr

Bollecookie - cookiesnurr

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar