Blåbærsorbet
Dessert Kakeboka Kos

Blåbærsorbet

Det er mye godt man kan lage med blåbær, og blåbærsorbet er et av mange gode forslag.

Dette kan nok vår 6 årige nevø skrive under på. Jeg vet ikke helt om moren hans var like fornøyd med de blåflekkete klærne hans etter at han var forsynt, men det fortryllende blå smilet hans visket bort enhver tanke om en vanskelig klesvask.

Jeg har aldri lagd sorbet før, så jeg måtte lete litt på nettet etter en oppskrift på det.

Det var mye å velge mellom, og de fleste hadde sitron i oppskriften sin. Sitron hadde jeg ikke lyst til å ha oppi sorbeten min, og heller ikke honning, eggehvite eller glukosesirup, som også ble nevn i noen oppskrifter.

Jeg bestemte meg for å gjøre det enkelt, og lagde blåbærsorbet av

  • 500 gr frosne blåbær
  • 250 gr sukker
  • 4 dl vann

Jeg kokte opp vann og sukker, og lot det koke i ca 5 minutter. Jeg hadde deretter den frosne blåbæra og sukkervannet i en blender. Sukkervannet ble ikke avkjølt før jeg hadde det i blenderen.

Kjøres i blenderen en stund.

 

Vi var 13 mennesker i selskapet i helgen, og jeg lagde dobbel porsjon. Det holdt akkurat.

 

Deretter skal sorbeten settes i fryseren. Man skal røre i sorbeten hvert 20. minutt, og dette skal gjøres til den er frossen.

Da er det dumt å gjøre som jeg gjorde: lage sorbeten på kvelden, et par timer før du skal legge deg…

Jeg fikk rørt 4 – 5 ganger, før jeg la meg, og dagen etter var den bunnfrossen. Jeg var usikker på om jeg hadde ødelagt den fordi jeg ikke hadde fått rørt så mye i den, så jeg ble veldig glad og lettet når jeg kunne prøvesmake, og skjønte at selv uten nok røring, ble sorbeten god.

 

Jeg lagde dobbel porsjon til 13 personer. Dette holdt akkurat.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar