blabarcookie
Cookies Dessert Kake Kakeboka

Blåbærcookie

Det plasker ned ute = innevær = bakevær. Det er ikke alltid regnestykket ser slik ut, men i dag ble det sånn.
Jeg får la blåbæra ute får modnes litt til. I mellomtiden bruker jeg av den jeg allerede har fått i hus, og denne gangen ble det blåbærcookies.
Om de ble gode? La meg si det sånn, at det var godt jeg satt på kjøkkenet nå, for ellers hadde de vært borte på et blunk. Når det jeg har lagd står i fare for å bli spist opp før jeg har fått tatt bilder, da kan jeg trygt anbefale deg å bake disse.

Oppskrift på 25 cookies i varierte størrelser

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g brun farin
  • 2 toppede ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 150 g mel
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g hvit kokesjokolade i små biter (jeg delte en rute i 5 x 6 biter)
  • 180 – 200 g frosne blåbær (selvplukkede)

Pisk romtemperert smør, brun farin og eggeplommer godt. Pisk deretter inn eggehvitene og pisk det godt.
Tilsett melet, havregrynene og bakepulveret. Rør inn sjokoladebitene før den frosne blåbæra, for deigen stivner ganske raskt etter at du har rørt inn disse.
Jeg brukte 220 g frosne blåbær. Det ble ganske mye, og noen av cookiesene ble litt mykere enn andre. Har derfor redusert litt av mengden i oppskriften.

Reduser mengden sukker om du ikke ønsker dem så søte. Den hvite sjokoladen hjelper til på søtsmaken. Eller du kan droppe den hvite sjokoladen.

Stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 170 grader i ca. 18 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på cookiesen og ovnen din. Prøvestek en cookie først. De er myke når de tas ut av ovnen.

Steker du de på 180 grader (som også er mulig), må du redusere stektiden.

Blåbærcookie

Blåbærcookie

Blåbærcookie

Blåbærcookie

Blåbærcookie

Blåbærcookie

Blåbærcookie

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar