fbpx
Blabaer i svingene
Bakst Dessert Kake Kakeboka Kos

Blåbær i svingene

I forbindelse med fastelavn, hadde jeg store planer om å lage boller med blåbærkompott innknadd i deigen. Dette hadde jeg fått idéen fra etter å ha sett på forsidebildet til Lise Finckenhagens kokebok; Slikkepott, hvor hun hadde bakt med bringebær i deigen.

Det gikk ikke helt etter planen, og bakeunderlaget på kjøkkenbenken ble helt nedgriset av blåbær. Halve deigen gikk i oppløsning når jeg skulle elte inn kompotten, og litt skuffet måtte jeg kaste den deigen.

Men, jeg hadde fortsatt resten av deigen igjen (halvparten av det jeg lagde), og jeg hadde heller ikke brukt opp all blåbærkompotten. Dette måtte da kunne brukes til noe.

Etter rengjøringsprosjektet av kjøkkenbenken, og kast av et par kluter, var jeg nok en gang klar for å prøve å lage noe godt. Denne gangen kjevlet jeg deigen, smurte kompotten utover, og rullet sammen deigen (akkurat som jeg gjør når jeg lager kanelsnurr)

Oppskriften på deig og blåbærkompott finner du her.

Blåbær i svingene

Blåbær i svingene

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar