klippekrans-med-vaniljekrem-og-blabar
Bakeboka Bakst Dessert Gjærbakst

Klippekrans med vaniljekrem og blåbær

Lørdagen plukket jeg blåbæra som jeg brukte i denne klippekransen på søndagen.
Grunnen til at jeg bakte denne kransen, var at jeg skulle ha noe godt å servere blåbær-plukke-gjengen som skulle komme innom senere på dagen.

Et par av oss mente den trengte litt mer sukker, mens andre mente den var helt perfekt. Siden jeg var en av dem som etterlyste mer sukker i blåbærfyllet, har jeg økt mengden i oppskriften.

 

Til en krans brukte jeg oppskriften til mine luftige kanelsnurrer

  • 400 g mel
  • 50 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 2 dl fingervarm melk (skummet)
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg til pensling

Bland først mel, sukker, salt, egg og fingervarm melk sammen. Når dette eltes i kjøkkenmaskinen, smuldrer jeg gjæren oppi og har en og en terning med smør i. Eltes i kjøkkenmaskinen i ca. 15 minutter.

La deigen heve i en time.

Kjevle deigen i ca. 90 x 30 cm og fyll den med ønsket vaniljekrem og blåbærfyll, eller kortere om du ønsker en tykkere krans enn den jeg har lagd.

 

Vaniljekremen

Vaniljekremen jeg valgte å bruke var av typen «Mors hjemmebakte» kakefyll med vaniljesmak.
Lag den etter anvisning på pakningen og tilsett frøene fra 1/2 vaniljestang for mere smak.

Fordeles utover utkjevlet deig når den er avkjølt.

 

Blåbærfyllet lagde jeg av

  • 300 g friske blåbær
  • 100 g brun farin (kan bruke 50 g, men da blir fyllet av den litt mer syrlige typen)
  • 20 g maizena

Rør alt forsiktig sammen. Bærene skal være hele.
Fordeles utover deigen og vaniljekremen.

Rull deigen sammen fra langsiden, og legg den i en sirkel på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk en ren saks, og klipp i kransen til du er fornøyd. Dette gir en fin effekt.
Etterheves i 15 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.

Serveres gjerne med melis på toppen.

 

Klippekrans med vaniljekrem og blåbær

Klippekrans med vaniljekrem og blåbær

Klippekrans med vaniljekrem og blåbær

Klippekrans med vaniljekrem og blåbær

Klippekrans med vaniljekrem og blåbær

Klippekrans med vaniljekrem og blåbær

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar