fbpx
Bananmuffins med blåbær og sjokolade
Bakst Kake Kakeboka Kos Muffins

Bananmuffins med blåbær og sjokolade

Kjempegode og saftige muffins med banan, blåbær, sjokolade, spelt og havre finner du oppskriften på her. Joda, det kan visst bli godt selv om man ikke bruker hvitt sukker og hvetemel.

Disse muffinsene har kvernet i hodet mitt en stund, og nå ble det tid til å få bakt dem.

Oppskrift på ca. 20 saftige muffins

  • 4 egg
  • 2 dl brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4,5 dl speltmel
  • 1,5 dl store havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 100 smeltet smør
  • 2 moste modne bananer
  • 70 g tørkede blåbær
  • 100 g melkesjokolade i biter (jeg brukte Smelt som allerede er i biter)

Fremgangsmåte

Legg havregrynene i 1,5 dl vann og la de trekke i 30 minutter. Legg de tørkede blåbærene i kokt vann og la disse også trekke i 30 minutter. Når 30 minutter har gått siler du havregrynene og deretter blåbærene.

Smelt smøret.

Pisk egg, brunt sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett speltmel, havregryn, bakepulver og natron. Pisk godt. Tilsett det smeltede smøret, moste bananer, og blåbær. Rør til slutt inn sjokoladen.

Jeg hadde en isskje røre i en stor muffinsform. Disse ble stekt midt i ovnen på 190 grader i 15 minutter.

 

Bananmuffins med blåbær og sjokolade

Bananmuffins med blåbær og sjokolade

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Kristine Flatø
    20. januar 2019 at 22:45

    Kan man lage røren til muffinsene kvelden før og steke dem dagen etterpå?
    Kine

    • Reply
      Tove
      27. januar 2019 at 22:35

      Jeg har ikke gjort det selv, men jeg vil tro det.

    legg igjen en kommentar