Banan- og melkesjokoladekake
Kakeboka Sjokolade

Banan- og sjokoladekake

Banan- og sjokoladekake – Denne kaken fikk jeg lyst til å prøve, etter å ha gått og sett på to overmodne bananer lyse mot meg et par dager.

Jeg har flere forslag enn denne banan- og sjokoladekaken til hva du kan bruke bananer til, og om du ønsker å bruke dem i vafler, kan du finne et velsmakende bananalternativ på min andre blogg; vaffelkos. Ellers har jeg lagd noen muffins med bananer og sjokolade. Disse finner du her. Småkaker eller cookies om du vil med banan, finner du her.
Skulle du ønske en mer festkakevariant, er kanskje denne kjempegode Pavlovaen med banan noe for deg.
Smoothie finner du mange varianter av her inne, og det er ikke mange av dem som ikke inneholder bananer. Skriv smoothie i søkefeltet på bloggen, og alternativene av smaksvarianter vil åpne seg for deg.

Banan- og sjokoladekaken er saftig og god, og den er lagd av
  • 2 godt modne bananer
  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g hvetemel
  • 20 g kakao (2 ss kakao)
  • 200 g melkesjokolade – hakket

Mos bananene.
Smelt smøret og avkjøl det.

Pisk brunt farin og egg til sukkeret er oppløst. Bland deretter i det tørre og smøret før du har i moste bananer. Rør inn den hakkede sjokoladen til slutt.

Dekk en brødform str. 1,5 liter med bakepapir før røra helles i formen.

Stek kaken midt i ovnen på 170 grader i ca 60 minutter. Alle ovner er forskjellig, så det kan jo hende den trenger mer eller mindre tid i din ovn. Følg derfor med mot slutten av steketiden.

Banan- og melkesjokoladekake Banan- og melkesjokoladekake

Banan- og melkesjokoladekake

Toppes ev. med peanøttsmørkrem.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar