fbpx
appelsinsirup
Dessert Julekake Kake Kakeboka Tilbehør

Appelsin- og ingefærsirup

Denne sirupen lagde jeg til julepavlovaen min. Grunnen til det, var at jeg luftet planen min om å lage denne pavlovaen med pepperkaker til en venninne, og spurte henne om hvilken frukt/bær hun likte sammen med pepperkaker. Hun likte appelsinsmaken.
Jeg liker jordbær, og da jeg synes at kombinasjonen jordbær og appelsin passer godt sammen, ønsket jeg finne en god løsning på dette.
Denne sirupen er ganske sterk, så ønsker du den mildere, må du redusere mengden ingefær. Når det er sagt, så oppleves den mildere når den er på kaken, i kombinasjon med kremen, marengsen og bærene.

Appelsin- og ingefærsirupen er lagd av

  • 1 flaske ingefærøl (3,3 dl)
  • 2,5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 80 g brun farin
  • 50 g honning (akazie)
  • 1/2 vaniljestang med frø
  • 30 g fersk ingefær i biter
  • 1 kanelstang

Jeg hadde alt dette i en kjele og lot det koke i ca. 30 minutter. Koketiden avhenger av om den fosskoker, eller putrer, så dette må du følge med på.
Husk at den tykner når det avkjøles. Om den ikke skulle bli så tykk som du ønsker, så kan du koke den mer. Det gjorde jeg. Jeg kokte den først i 20 minutter, men syntes ikke den tyknet nok i kjøleskapet og kokte den derfor i 10 minutter til. Det er altså ingen krise om du skulle ta den «før tiden».

Hvor innlegget om julepavlovaen er? Det kommer i morgen tidlig.

appelsinsirup

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar