Yoghurt naturell til jul

I anlednig Matbloggsentralen og Tines utfordring – Yoghurt og jul, har jeg satt sammen denne kombinasjonen. I tillegg til det jeg har lagd nå, kan du ha i kanskje ha i pepperkaker, sjokoladebiter og toppe med jordbærsaus, og ønsker du en søtere versjon, smaker du deg til med litt sukker; det skal ikke så mye til før du har din egen favoritt.

 

Oppskrift

Til to julete yoghurt naturell brukte jeg

  • 300 g Tine yoghurt naturell eller vaniljeyoghurt (som ble 160 g etter avrenning)
  • frø fra 1/4 vaniljestang (kan droppes hvis du bruker vaniljeyoghurt)
  • 15 g hakkede skåldede mandler + litt ekstra til toppen
  • litt lakrispulver (kan også bruke lakrissirup)
  • 9 jordbær (4 i hver skål + 1/2 på toppen)

 

Femgangsmåte

La yoghurten renne av i ca. 30 minutter. Ha det i et kaffefilter som igjen står i en sil over en bolle. Da renner mye av væsken av, og yoghurten får en tykkere konsistens.

Kok opp vann og ha i mandlene, da er det lett å få av skallet. La de bare være oppi det kokende vannet ca. 1/2 minutt.

Rør vaniljefrøene inn i den avrente yoghurten. Dette kan gjøres dagen før, slik at vaniljesmaken setter seg.

Rett før servering; Hakk mandlene og rør inn i yoghurten. Del jordbærene i 4 og rør inn. Topp med en halv jordbær, mandler og lakrispulver.

Det føltes litt som om vi spiste riskrem.

 

Tine youghurt naturell - jul

Tine youghurt naturell - jul

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk