Tine youghurt naturell - jul
Dessert Kakeboka

Yoghurt naturell til jul

I anlednig Matbloggsentralen og Tines utfordring – Yoghurt og jul, har jeg satt sammen denne kombinasjonen. I tillegg til det jeg har lagd nå, kan du ha i kanskje ha i pepperkaker, sjokoladebiter og toppe med jordbærsaus, og ønsker du en søtere versjon, smaker du deg til med litt sukker; det skal ikke så mye til før du har din egen favoritt.

 

Oppskrift

Til to julete yoghurt naturell brukte jeg

  • 300 g Tine yoghurt naturell eller vaniljeyoghurt (som ble 160 g etter avrenning)
  • frø fra 1/4 vaniljestang (kan droppes hvis du bruker vaniljeyoghurt)
  • 15 g hakkede skåldede mandler + litt ekstra til toppen
  • litt lakrispulver (kan også bruke lakrissirup)
  • 9 jordbær (4 i hver skål + 1/2 på toppen)

 

Femgangsmåte

La yoghurten renne av i ca. 30 minutter. Ha det i et kaffefilter som igjen står i en sil over en bolle. Da renner mye av væsken av, og yoghurten får en tykkere konsistens.

Kok opp vann og ha i mandlene, da er det lett å få av skallet. La de bare være oppi det kokende vannet ca. 1/2 minutt.

Rør vaniljefrøene inn i den avrente yoghurten. Dette kan gjøres dagen før, slik at vaniljesmaken setter seg.

Rett før servering; Hakk mandlene og rør inn i yoghurten. Del jordbærene i 4 og rør inn. Topp med en halv jordbær, mandler og lakrispulver.

Det føltes litt som om vi spiste riskrem.

 

Tine youghurt naturell - jul

Tine youghurt naturell - jul

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Marie Roald
    30. november 2014 at 15:52

    Både ser og høres kjempegodt ut!

    • Reply
      Tove
      2. desember 2014 at 18:03

      Takk, Marie :)

    legg igjen en kommentar