fbpx
vinterdrom
Dessert I fokus Kake Kakeboka Kos Utfordring og konkurranse

Vinterdrøm

Matbloggsentralen og Tine har vært på jakt etter den ultimate OL-kaken, og i forbindelse med den utfordringen sendte jeg inn min Red Velvet Chili Chocolate Cake som bidrag, og den gikk av med seieren.

Da den skulle brukes i forbindelse med Tines OL-kampanje (som du kan lese om her), passet ikke akkurat navnet på kaken, og den ble dermed døpt om til “Vinterdrøm”.

For å få til rødfargen i kaken tilsatte jeg 1/2 boks Wilton red red Icing Color, men da den kan være vanskelig å få tak i, bestemte jeg meg for å prøve å bake kaken uten fargestoffer. I tillegg prøvde jeg å bake kaken med kokte rødbeter istedetfor rå som jeg opprinnelig brukte. Kokte rødbeter setter ikke noe særlig farge, så ved å gjøre disse endringene, endte jeg opp med en kake med tre lag sjokolade. To lag med rødbete og sjokolade, og et lag med chili og sjokolade. Når kaken er omdøpt til Vinterdrøm, og nå ikke heter Red Velvet…, gjør det jo forsåvidt ingenting.

Konklusjon: Kaken kan selvfølgelig bakes uten kunstig fargetilsetning. Råe rødbeter setter mer farge enn kokte.

Oppskriften på Vinterdrøm som jeg testbakte i går

Til 2 kakebunner (bunn og topp) i 20 diameter form brukte jeg

  • 60 gr rapsolje
  • 60 gr mykt smør (Tine meieri med salt)
  • 4 ts vaniljesukker
  • 250 gr sukker
  • 150 gr mel
  • 50 gr maizena
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ss bakekakao
  • 1,25 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 130 gr revet rødbeter, kokte («revet» med stavmikser)

Pisk smør, olje, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett deretter det tørre og kremfløten og eggene om hverandre. Til slutt tilsetter du rødbetene.

Jeg har to kakeformer i denne størrelsen (20 cm), og jeg fikk plass til begge i ovnen. Kakene ble stekt i 30 minutter på 180 grader.

Kakebunnen med sjokolade og chili skulle plasseres i midten av kaken, og til denne brukte jeg

  • 30 gr rapsolje
  • 30 gr mykt smør (Tine meieri med salt)
  • 30 gr rød chilipepper uten frø
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gr sukker
  • 75 gr mel
  • 25 gr maizena
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss bakekakao
  • 0,6 dl kremfløte
  • 2 egg

Olje, smør og chili kjøres sammen i en stavmikser til du får oransje chilismør. Dette piskes deretter med vaniljesukker og sukker, før du tilsetter det tørre og kremfløte og eggene om hverandre.

Stekes i en 20 cm form på 180 grader i 35 minutter.

En høy kake krever mye krem, og til denne kaken lagde jeg krem av

  • 300 gr mykt smør (Tine meieri med salt)
  • 780 gr melis
  • 6 ts vaniljesukker
  • 4oo gr Philadelphia
  • 2 plater (200 gr) smeltet hvit sjokolade (Denne gangen brukte jeg en svensk billigsjokolade. Det skal jeg ikke gjøre igjen…)

Inni kaken hadde jeg blåbær.

Pisk smør, melis og vaniljesukker før du tilsetter osten og til slutt røren inn den smeltede sjokoladen.

Til slutt ble kaken pyntet med mye kokosmasse og sprøstekte kakesmuler. En krønsj-effekt på toppen av kaken i form av sprøstekte kakesmuler, får du ved å steke de på svak varme til de er knusk tørre. Jeg lot også kakefatet være dekket med kokosmasse. Dette ga en fin og myk fortsettelse på kaken (hvis du skjønner hva jeg mener).

Da jeg bakte Red Velvet Chili Chocolate Cake, sank bunnene sammen på midten. Dette ga meg muligheten til å ha i blåbær inni kaken. Denne gangen sank ikke bunnene sammen, og da la jeg blåbær inni kremen mellom lagene istedetfor.

Jeg har hatt mye moro med denne kaken. Jeg ble spurt om å bake til min manns svigerbrors 40 årslag, og da ville jeg lage noe annerledes. Kaken er høy, og den ruvet høyt over de andre kakene på kakebordet. Annerledes ble den også i smaken, og da den fikk endel oppmerksomhet på festen allerede før noen hadde smakt på den, angret jeg plutselig på at jeg ikke hadde smakt på den først. Noen skeptikere var det jo selvfølgelig; Rødbete og chili i en kake… Men, kaken ble godt mottatt :)

 

Vinterdrøm

Vinterdrøm

Vinterdrøm

Vinterdrøm

Deilig krem og blåbær mellom lagene.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar