Vikinghorn
Bakst Brød Kakeboka Utfordring og konkurranse

VikingHorn

I forbindelse med Matbloggsentralen.nos utfordring med Vikingmelk, lagde jeg disse skikkelig gode VikingHornene som mitt andre bidrag.

Til 16 horn brukte jeg

  • 750 gr mel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 100 gr smeltet smør
  • 2 dl ingefærøl
  • 2 dl vikingmelk (fingervarm)
  • 2 egg
  • 1 egg (til pensling)

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften min om luftige horn, når jeg lagde disse.

Mel, sukker, salt og gjær ble blandet, før jeg tilsatte det fingervarm vikingmelk, smeltet smør, ingefærøl og egg. Mens deigen stod til heving, lagde jeg fyllet til hornene.

Fyllet ble lagd av

  • 20 gr chili
  • 15 gr hvitløk
  • 40 gr sjalottløk
  • 100 gr smårettbacon
  • 2 ss smør
  • 100 gr fetaost
  • 1 dl vikingmelk

Chili, hvitløk, løk ble hakket med stavmikseren, og deretter surret sammen med baconet og smøret i 5 minutter på litt over middels varme i stekepannen før jeg tilsatte fetaost og vikingmelk. Dette surret i enda 5 minutter, til all fetaosten var smeltet.

I tillegg til denne blandingen, fylte jeg hornene med

  • 200 gr revet ost (100 x 2) + litt ekstra til topping
  • 140 gr skinke (70 x 2)

Etter at deigen var ferdig hevet, delte jeg den i to, og kjevlet hver del ut en stor sirkel. Ønsker man mindre horn, kan den deles i tre, men da bør man lage mer fyll.

På hver sirkel smurte jeg ut halvparten av fyllet/kremblandingen, og toppet dem med ost (100 gr på hver) og skinke (70 gr på hver). Hver sirkel ble delt i 8 «kakestykker» og deretter ble hvert kakestykke rullet fra yttersiden inn mot midten.

Med mye fyll på, er det ikke lurt å presse så hardt når du ruller. Da tyter alt ut på hver side, og det vil vi jo ikke. Når jeg nærmet meg midten, sluttet jeg å rulle, men tok jeg tak i spissen av stykket, og dro det rundt (forsiktig, og uten å dra den av) for å få festet det godt til det ferdigrullede hornet.

Jeg penslet med egg og strødde revet ost på toppen.

Hornene ble stekt på 200 grader i 15 minutter.

Disse hornene ble veldig gode. Det holdt ikke med to hver til kvelds for gutta i huset, for å si det sånn…

Vikinghorn

Vikinghorn

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar