fbpx
Varruller
Forrett Hovedrett

Vårruller – stekt i ovnen

Vårruller kan stekes i ovnen, og glad er jeg for det. Dette gjør at oljeforbruket, og dermed også inntaket av olje blir mindre enn om man friterer dem.
Disse vårrullene ble litt sterkere enn de jeg har lagd tidligere, og for husets beboere var dette midt i blinken.
Vårrullene ble servert med hjemmelaget chilisaus, og dermed steg heten rundt bordet enda noen hakk.

Til 30 vårruller brukte jeg

  • 500 g revet gulrot
  • 300 g revet kålrot
  • 100 g spinat
  • 20 g hvitløk
  • 20 g rød chili med frø
  • 60 g vårløk (4 stk.)
  • 4 ss hoi sin saus
  • 600 g karbonadedeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • Salt og pepper etter ønske
  • 1 pk (30 stk.) Filodeig (jeg brukte Tyj Spring Roll Pastry fra Spring Home)
  • 1 egg til å lime sammen filodeigen med
  • 1 – 2 dl solsikkeolje til pensling av vårrullene

Stek karbonadedeig og kjøttdeig av svin. Krydre etter ønske. Avkjøl.

“Riv” gulrot, kålrot, spinat, hvitløk, chili og vårløk med stavmikseren. Stopp før det blir puré.
Dette freses på stekepannen i noen minutter for å få bort litt av den rå smaken. Men pass på så det ikke stekes tørt.

Hell av vannet fra kjøttet som er avkjølt. Bland deretter kjøttet, grønnsakene og hoi sin sausen. Jeg har aldri brukt denne sausen før, så jeg var kanskje litt forsiktig med tanke på mengde. Smak deg gjerne fram.

Fordeles på filodeigen, rulles/brettes sammen og limes til slutt sammen med pisket egg. Mengden fyll du har i filodeigen avgjør hvor mange ruller du får.

Jeg penslet vårrullene med solsikkeolje og stekte dem midt i ovnen på en rist (med et bakepapirkledd stekebrett under) på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Den hjemmelagde chilisausen jeg lagde til, finner du her.

Vårruller

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar