chili- og ingefærsuppe
Forrett Kokeboka Suppe

Varmende ingefær og chilisuppe – forrett

Vi hadde gjester på middag her en lørdag, og til forrett lagde jeg en varmende ingefær- og chilisuppe.

Denne suppa er lagd ut fra ingefær- og kyllingsuppa jeg har på min andre matblogg; Mat for 2.

Suppa fikk terningkast 6 av samtlige gjester, og jeg må selv innrømme at den frister til nok en gjentakelse.

Dette blir 12 dl suppe som igjen ble 1,5 dl pr. person til forrett.
  • 4 finhakket sjalottløk
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 20 g frisk finhakket ingefær
  • 2 røde finhakkede chilipepper med frø (2 små)
  • Smør til steking av ovenfornevnte
  • 1 potte frisk koriander (spar litt til pynt ved servering)
  • 1 flaske ingefærøl, 3,3 dl, med alkohol (jeg brukte Ginger Joe)
  • 3 dl hvitvin
  • 1 pk kyllingfond
  • 4 dl kremfløte
  • ca. 2 dl vann
  • Maizena for tykkere konsistens – prøv deg fram
  • 1 – 2 gulrøtter i små biter
  • 1 eple i små biter
  • 1 -2 pakker sprøstekt bacon (jeg brukte 2 pk)

Finhakk, sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili – gjerne med stavmikser. Stek dette i smør i noen få minutter.

Tilsett hakket koriander og ingefærøl. La dette koke i ca. 5 minutter, til mengden reduseres litt. Tilsett hvitvin og kok dette i 5 – 10 minutter. Deretter has fløten, kyllingfond og vannet i suppen. Kok i 10 minutter til.
Konsistensen/tykkelsen på suppa justeres med maizena. Kok i 5 minutter etter å ha tilsatt maizena.

Skjær gulrøtter i små biter. Kok opp vann og la bitene trekke noen minutter. De skal ikke bli for møre.
Eplebitene ble stekt i litt smør.
Jeg valgte å gjøre det på denne måten for å kunne legge bitene midt i suppa (i suppebollen) rett før servering.
Om du heller ønsker å ha gulrøtter og eplebiter i suppa mot slutten av koketiden, gjør du det.

Jeg valgte å ikke bruke stavmikser for å lage fløyelsmyk suppe, men ville heller ha biter i suppa. Dette gjør du som du vil med.

Serveres med sprøstekt bacon og litt frisk koriander på toppen.

chili- og ingefærsuppe

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar