Vaniljesaus - en lettvint variant
Dessert Kakeboka Kos Tilbehør

Vaniljesaus – en lettvint variant

Jeg har Pavlovaproduksjon på kjøkkenet om dagen, og til den jeg har kalt Sprø Pavlova, lagde jeg en lettvint variant av vaniljesaus som ikke bare passer fint til kaker, men også til frukt og bær; hva med blåbær toppet med denne vaniljesausen til dessert.

Den lettvinte vaniljekremen/sausen ble lagd av

 • 1 boks kondensert melk
 • Frø fra ½ vaniljestang
 • 3 eggeplommer

Det kunne sikkert ha blitt godt bare å piske dette til en luftig krem, men jeg valgte å koke opp melken og vaniljefrøene. Deretter skrudde jeg ned varmen og tilsatte en og en eggeplomme under omrøring. Rør godt og sett til avkjøling når du er fornøyd med konsistensen.

Jeg prøvde å piske kremen for å få den luftigere, men det gikk ikke. Jeg skriver krem/saus, for den ble litt tynn, men den ble allikevel god på smak.

 

Vaniljesaus - en lettvint variant

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  s0fies@hotmail.com
  28. april 2015 at 19:20

  Skal det ikke være sukker oppi?
  Det hørtes nydelig ut med bær og hjemmelaget vaniljesaus forresten, gleder meg til bærsesong :)

  • Reply
   Tove Holter
   29. april 2015 at 18:53

   Nei, ikke sukker. Jeg synes den kondenserte melken er søt nok.

  legg igjen en kommentar