Vaniljeboller med yoghurt - kjempegode boller
Bakeboka Søt gjærbakst

Vaniljeboller med yoghurt – skikkelig gode boller

Vaniljeboller med yoghurt – skikkelig gode boller som ble brukt til årets fastelavnsboller her i huset. Kjempegode boller både med og uten krem. Det er nesten så jeg vil gå så langt å si «verdens beste boller».

12 vaniljeboller med yoghurt er lagd av
  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 350 g vaniljeyoghurt gresk type
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g romtemperert smør i biter

Ha alt foruten smøret i en bakebolle og kjør deigen i 10 minutter med kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter litt og litt av smøret som eltes inn i deigen. Eltes i 10 minutter til.

Hev deigen i en time.

Trill boller og etterhev i en time. Pensle med egg om du ønsker det.

Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 – 25 minutter. Husk at steketiden varier med ovnen.

Vaniljeboller med yoghurt - kjempegode boller

Vaniljeboller med yoghurt - kjempegode boller

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar