Vaniljeboller med sitronglasur

Vaniljeboller med sitronglasur… For noen høres kanskje dette litt rart ut, meg inkludert, men denne kombinasjonen overrasket meg.
Dette var friskt og godt.
Hvorfor sitronglasur? Etter å ha smakt på de ferdige bollene som er fylt med vaniljekrem, syntes jeg de trengte noe mer, og fikk lyst til å lage en glasur med bringebærsyltetøy. Men med en litt for mye syltetøy og alfor lite melis i skapet, ble denne kobinasjonen ubrukelig.
Melis ble innkjøpt og sitronene i kjøleskapet lyste mot meg… Hva med oss? Etter min deltagelse i Kakekrigen, har jeg jo lært at syre er fint… og dermed ble kombinasjonen sitron og melis testet ut.

Til disse bollene tok jeg utgangspunkt i oppskriften på disse fastelavnsbollene mine, og de ble stekt i muffinsformer, medium størrelse.

14 små boller ble lagd av
  • 230 g mel
  • 25 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl fingervarm melk
  • 1 egg
  • 15 g fersk gjær
  • 50 g romtemperert smør i biter

Varm melken. Ha alt i bollen med en gang.
Elt alt med kjøkkenmaskinen i 10 – 15 minutter. Jeg opplever at eltetiden varierer. La heve i 1 time.
Etter hevetiden deles deigen i 14 like biter. Disse fordeles i muffinsformer (jeg brukte medium størrelse). Planen var å la de etterheve under plast i en time, men med litt dårlig tid, ble det etterheving i 30 minutter denne gangen.

Du trenger også
  • 14 muffinsformer
  • ca. 200 g vaniljekrem (hjemmelaget eller kjøpt)
  • 1 sprøytepose til vaniljekremen

Når bollene er ferdighevet, kan vaniljekremen sprøytes inn. Ha vaniljekremen i en sprøytepose. Klipp et lite hull på posen. Putt spissen på posen i bollen og klem til. Jeg gjorde dette tre ganger i hver bolle.

Pensles med egg om du ønsker. Jeg droppet dette.

Bollene ble stekt på 180 grader midt i ovnen i 18 minutter. Steketiden varierer fra  ovn til ovn, så følg med på bollene. Mulig de blir ferdige før i din ovn.

Sitronglasuren er lagd av
  • 150 g melis (start med 100 g og rør inn litt og litt etterhvert)
  • 2 ss ferskpresset sitronsaft (siles)
  • 1 ss vann

Bland først 100 g melis med væsken. Ha deretter i resten av melisen (gjerne litt av gangen). Det kan jo hende du ønsker en annen konsistens enn det jeg ville ha.

Pyntes f.eks. med bringebær eller jordbærstrø.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk