fbpx
Vafler med brunt sukker og appelsinjuice
Dessert Kake Kakeboka Kos vaffel

Vafler med brunt sukker og appelsinjuice

I dag har jeg hatt stor vaffelproduksjon i forbindelse med utfordringen som går på Matbloggsentralen; 3. mai 2014 åpner en etterlengtet sjømannskirke i Rio de Janeiro, og de trenger sin egen vaffeloppskrift.

Sjømannskirken feirer 150 års-jubileum i august! I Sjømannskirken er vaffelhjertet mye mer enn mat. Vaffelhjerter skal minne oss om at Sjømannskirken ønsker å møte mennesker med hjertevarme!

I utgangspunktet var planen å lage denne vaffelen, men da jeg hverken hadde appelsin eller brunt sukker, valgte jeg å lage en annen vaffel. Dette kan du lese om her. Selv om den vaffelvante ungdommen her i huset ga de andre vaflene terningkast 10, slo jeg meg ikke helt til ro med at jeg ikke hadde fått lagd de jeg hadde i hodet mitt. Dermed måtte jeg kjøre ned til Lillestrøms Brustadbu for å kjøpe de manglende ingrediensene.

Da jeg bodde i Tyskland, var jeg på flere samlinger sammen med andre norske ungdommer i regi av Sjømannskirken i Antwerpen. Denne kirken ble jeg også konfirmert i, og jeg har mange gode minner fra den tiden. Jeg føler derfor at det er ekstra morsomt å få være med å bidra til deres jakt på en skikkelig god vaffeloppskrift :)

17 vafler ble lagd av

  • 100 gr romtemperert smør
  • 170 gr brunt sukker
  • 15 gr vaniljesukker
  • 5 romtempererte egg
  • 460 gr mel
  • 15 gr bakepulver
  • 2 dl ferskpresset appelsinjuice (2 appelsiner)
  • 1 dl skummet melk
  • 1,5 dl fløte

Jeg pisket først smør, brunt sukker og vaniljesukker godt med K-vispen. Deretter tilsatte jeg ett og ett egg, mens kjøkkenmaskinen fortsatt gikk. Nå kan det se ut som om hele røra kommer til å bli mislykket, men ikke mist motet, og la kjøkkenmaskinen fortsette å gå :) Så hadde jeg i mel, bakepulver, melk, juice og fløte om hverandre.

Vanligvis synes jeg ikke vafler er like gode neste dag, men siden jeg hadde i brunt sukker, ønsket jeg å teste om disse ville være annerledes. Etter et døgn (under plast) på kjøkkenbenken var disse fortsatt gode. :)

Vafler med brunt sukker

Vafler med brunt sukker4

Vafler med brunt sukker

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar