fbpx
Vaffelkake
Bakst Kake Kakeboka Kos vaffel

Vaffelkaka

Vaffeldagen er i anmarsj, og i den forbindelse kommer dette innlegget nå.

Vafler eller vaffelkake om du vil, er elsket av mange. Jeg er nordfra og der sa vi vaffelkaka.

Fordi jeg er nordfra hadde jeg lyst til å lage en nordnorsk vaffel, men etter søk på nettet, kunne jeg ikke finne noen oppskrift på en skikkelig nordnorsk vaffel.

Jeg har mange forskjellige vaffelkakeoppskrifter å velge i på bloggen, men ingen med havre og speltmel. Valget falt derfor på dette denne gangen. Ikke at jeg tror de ble så altfor sunne av den grunn… :)

Oppskrift

Til ca. 14 vaffelkaker brukte jeg

  • 5 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 g brunt sukker
  • 150 g creme fraiche
  • 150 g smeltet smør
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 150 g siktet speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl skummet melk

Fremgangsmåte

Pisk egg, vaniljesukker og brunt sukker luftig. Tilsett creme fraiche og smeltet smør. Bland godt. Rør deretter inn havregryn, speltmel og bakepulver. La dette svelle i ca. 1 time og rør deretter inn melka.

Oppskriften ble til sånn fordi jeg på lørdag lagde røra uten melka først, men så måtte jeg ut en tur for å handle bursdagsgave til min søster som har bursdag i dag. Når jeg da kom tilbake, var røra skikkelig tykk og jeg valgte derfor å tilsette melka for å tynne den litt ut. Gjør du sånn som jeg foreslår, ser du fort om du ønsker å bruke mer eller mindre melk i røra. Det kommer an på hvor tykk eller tynn du ønsker at den skal være, og hvor lenge du har latt den stå å svelle.

 

Vaffelkake

Vaffelkake

 

Til de som alltid kommenterer at jeg sier vaffelkake: (Ref. Wikipedia)

«Vaffelkake, normalt omtalt som vaffel, er et «bakverk» med liknende basis som pannekaken.»

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar