Kefirvafler med mandler - vaffelkos - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter
Kakeboka vaffel

Vaffel – Kefirvafler med mandler

Her kommer det noen veldig gode vafler, som definitivt viser seg fra sin beste side når de er varme. Er vaflene kalde, kan de varmes opp igjen i vaffeljernet, brødristeren eller i komfyren.

Kefirvafler med mandler ble til av det som var å finne i skapet, eller rettere sagt, det som ikke var å finne i skapet på hytta = mel. Mandler og havregryn ble dermed redningen for det vaffelsultne hyttefolket.

Ca. 10 plater kefirvafler med mandler ble laget av

  • 3 egg
  • 3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g mandelmel (fant en pose mandelmel i skapet) eller malte mandler
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 3 dl kefir
  • 3 ss smeltet smør

Smelt smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Pisk inn resten av ingrediensene.

Dette ble en litt tynn røre, men etter å ha stått på kjøkkenbenken for svelling i 1 time, var jeg fornøyd med konsistensen.

Stekes og nytes varme.

Kefirvafler med mandler - vaffelkos - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar