Troikakake

Det er mange som lager Troikakake om dagen, og jeg kunne jo ikke la være å prøve dette. Jeg har valgt å lage kakebunn med marsipan. I tillegg har jeg valgt å bruke bringebærpuré av friske bringebær i geléen.

Troikakaken ble tatt med på jobben, slik at mitt trofaste og meget frivillige kakesmakepanel kunne komme med sine tilbakemeldinger. En ønsket at jeg skulle hatt mer gele i bitene, ellers var det bare positive tilbakemeldinger.

Siden rekkefølgen av marsipan, gelé og nougat ikke stemmer helt overens med sjokoladen Troika, var jeg spent på om noen ville kommentere det, men dette var det ingen som la merke til.

Med disse tilbakemeldingene i ryggen, deler jeg denne oppskriften med deg 🙂

Bunnen til denne Troikakaken er laget av

  • 200 g mel
  • 400 g marsipan
  • 150 g romtemperert smør
  • 1 egg

Dette knas godt sammen.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 13 minutter i en bakepapirkledd form. Formen jeg brukte var et lite stekebrett i størrelsen 26,5 x 38 cm (innvendige mål).

Avkjøles.

Geléen til Trokakaken ble laget med bringebærpuré

  • 3,5 dl puré av 600 g friske bringebær
  • 1,5 dl vann
  • 30 g brun farin
  • 1 pk bringebærgele

Kok opp vannet og 1,5 dl av bringebærpuréen.

Ha deretter i pulveret og rør godt til alt er oppløst. Ha så i resten av bringebærpuréen.

Helles over kakebunnen og settes kaldt. Man kan risikere at litt av geléen trekker litt ned i kakebunnen (se bildet9. Ønsker man ikke å risikere dette, anbefaler jeg å bruke nougaten som lag nr. 2 eller å vente litt til geléen er litt mer avkjølt, men ikke vent for lenge til den begynner å stivne.

Formen jeg brukte hadde ikke høye kanter, så jeg måtte lage kanter med litt aluminiumsfolie. Jeg brettet opp bakepapiret rundt kaken og så la jeg aluminiumsfolie som støtte bak papiret. Dette fungerte fint.

Nougat

  • 3 stk Nougat (100 g x 3) fra Odense smeltes over vannbad
  • 0,5 dl kremfløte

Has over stivnet gelé.

Dekkes av smeltet sjokolade

Hele kaken dekkes av smeltet sjokolade, eller man kan dele den i biter og dekke hver bit med sjokoladen.

Kjempegod Troikakake som falt i smak hos testpanelet.

 

Nok sjokolade til å dekke 14 store biter (ikke bunnen) inkludert litt sjokolade som renner på benken under prosessen.

  • 200 g smeltet sjokolade 55%
  • 50 g smeltet smør

Dette blandes og helles forsiktig over kalde biter i ønsket størrelse.

 

Troikakake

Troikakake

Troikakake

Troikakake

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk