Toves sjokoladedrøm

Denne sjokoladekaken er veldig god, om jeg så må få lov til å si det selv, og den er ganske enkel å lage.

Jeg har hatt den med på jobben et par ganger, og den har blitt godt mottatt av mine kakeglade kollegaer. Denne gangen tok jeg med kaken til beboerne på en avdeling på Skedsmotun bo- og behandlingssenter. 🙂

Selve kakeoppskriften bruker jeg også når jeg skal lage brownies, eller mislykka sjokoladekake som jeg også kaller den. Dette fordi den blir ganske bløt hvis du bruker lite mel i røra.

Toppet med mousse, jordbær og hvit sjokolade, går den fra å være mislykka til en sjokoladedrøm.

Til sjokoladedrømmen trenger du

  • 4 egg
  • 2 1/2 dl sukker
  • 175 gr smør (smeltet)
  • 2 plater Freia 70% kokesjokolade (smeltet)
  • 1 – 1 1/2 dl mel (kommer an på hvor bløt kaken skal være)
  • 2 poser Freia sjokolademousse med 70% biter
  • 3 dl melk (da vi bare drikker skummet melk, brukte jeg dette)
  • 1 plate Freia hvit kokesjokolade (smeltet)
  • 1 kurv jordbær (i biter)

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha deretter i mel, smør og 70% sjokolade. Kaken stekes på 175 grader i ca 30 minutter.

Lag sjokolademousse mens kaken står til avkjøling.

Jeg brukte  3 dl melk i sjokolademoussen. Til to poser skal man egentlig bruke 4 dl, men jeg liker at den er litt fastere, for da ligger den i ro på kaka. Moussen settes også til avkjøling.

Kaken pyntes med mousse, jordbær og smeltet hvit sjokolade når den er avkjølt.

Da kaken er litt vanskelig å få ut av formen, har jeg et bakepapir i bunnen av denne. Dette gjør det enklere å få kaken over på et kakefat. Jeg snur bare kaken på hodet, og drar av papiret. Den eneste bakdelen med dette, er at kaken sklir litt på kakefatet, men hva gjør vel det, når man får den hel og fin over på fatet 🙂

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Toves sjokoladedrøm

Serveringstips: Denne kaken kan også bakes og toppes med nøtter (valnøtter, peanøtter el.l.)

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk