Kake Kokebok Sjokolade

Toves Rocky Road Brownies

Når jeg tenkte på hvilken kake jeg aller helst ville ønske å få på min bursdag, kom jeg fram til at det måtte bli denne Rocky Road Brownies.  Denne ble skikkelig god, og den kan serveres med is, krem eller kokosbolle som jeg har gjort.

Jeg tok utgangspunkt i min fløyelsmyke brownie, og tilsatte peanøtter, vaniljefudge, melkesjokolade og marshmallows (mini).
Litt usikker på fremgangsmåten på Rocky Road, googlet jeg denne, og så at fyllet ble lagt på kaken mot slutten av steketiden. Jeg valgte å ha alt i røra, og dermed la det være i ovnen under hele steketiden. Litt usikker på om det var så lurt for marshmallowsene sin del, men jeg kommer uansett til å gjøre det igjen.

Oppskrift på Toves Rocky Road Brownies i en form ca. 30 x 40 cm

  • 300 g smør
  • 400 g 70% sjokolade
  • 4 egg
  • 2 eggeplommer
  • 300 g brun farin
  • 100 g lys sirup
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 20 g kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 75 g mini marshmallows
  • 150 g peanøtter
  • 200 g melkesjokolade i biter
  • 200 g vaniljefudge (15 biter) i biter

Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, eggeplommer, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er lyst og luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.

Skjær vaniljefudge i biter (jeg delte noen i 4 og noen i 6 biter), del melkesjokoladen i biter (om du ikke bruker allerede oppdelt), og rør inn marshmallows, peanøtter, sjokolade og fudge i røren.

Fordel røren i en bakepapirkledd form. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 minutter. Avkjøles noen timer slik at kaken får «satt seg».

Jeg synes det er to vidt forskjellige kaker når den er kjøleskapskald og romtemperert.
Vi liker den best romtemperert.

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar