Toves Mor Monsen med julesmak

Mor Monsen er den kaken jeg startet min «bakekarriere» med. Siden tenårene, har jeg bakt denne kaken utallige ganger.
Jeg brukte mammas oppskrift, og den ble bakt i en brødform. Sist gang jeg bakte den, for ca. 20 år siden, ble den mislykket, og dermed ga jeg opp den kaken. Ikke mer som skulle til der altså.

Nå har jeg sett Mor Monsen flere steder, og den er da bakt i en langpanne. I tillegg har jeg lest at den er i kategorien julekake for noen, og dette visste jeg ikke.

Etter mange år, står Mor Monsen igjen på min kjøkkenbenk, og denne gangen med smak av jul. Om jeg da fortsatt kan kalle den Mor Monsen, vet jeg ikke, men jeg tillater meg det allikevel.
Det er ikke alt som skal være på toppen av kaken som er like fristende i mine øyne, men mandler og melis synes jeg passer godt til denne.

Denne saftige kaken er bakt i en liten langpanne på størrelsen 27 x 38 cm, og den er lagd av

  • 300 g smeltet smør
  • 8 egg
  • 300 g brun farin
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 300 g mel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 økologisk lime (zest (skallet uten det hvite) og saft)

Smelt smøret. Pisk egg, brun farin og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Ha i det tørre (bakepulver, natron, mel, kanel og ingefær) og det våte (smelte smør og limesaft + zest) om hverandre.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter.

Toppes med melis og ristede mandelskiver. Mandlene ble stekt i ovnen på 180 grader i 8 minutter. Sjekk underveis. Det kan hende de trenger kortere steketid i din ovn.

mor-monsen-med-julesmakermor-monsen-med-julesmaker

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk