Eggelikoer
Dessert Kakeboka Kos

Toves eggelikør

Toves eggelikør – Oppskriften min på hjemmelaget eggelikør er populær om dagen, og oppskriften på den finner du her.

Selv om vi liker den veldig godt, hadde jeg lyst til å prøve å forbedre oppskriften, så til jul i år ble det litt endringer på oppskriften.

Jeg lager alltid 4,5 liter (når den er ferdig) eggelikør. Dette gjør jeg fordi jeg gir bort endel av likøren som en liten oppmerksomhet i disse juletider. Jeg kjøper små glassflasker på Jernia, som jeg fyller med likør og gjerne pynter litt på.

Toves eggelikør ble lagd av
  • 1,5 liter kremfløte
  • 800 gr hvitt sukker
  • 100 gr brunt sukker
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • 6 eggeplommer
  • 5 dl vodka (38 %)
  • 3 dl Cognac (40 %)
  • 10 egg (joda, hele egget)
  • 200 gr hvitt sukker

Kremfløte, 800 gr hvitt sukker, 100 gr brunt sukker og frøene fra vaniljestangen ble kokt opp. Jeg hadde også vaniljestangen oppi mens fløten kokte opp. Denne tok jeg ut etterpå.

Når fløten var kokt opp og sukkeret oppløst, tok jeg kjelen til side og hadde oppi 6 eggeplommer. En av gangen, mens jeg rørte godt. Dette gjorde jeg i håp om at denne likøren skulle bli tykkere i konsistensen enn den hjemmelagde eggelikøren.

Når fløte- og eggeblandingen var avkjølt, tilsatte jeg eggedosis lagd av 1o egg (uten proteinstrengene) og 200 gr hvitt sukker. Deretter rørte jeg vodka og Cognac forsiktig inn.

Blandingen ble så helt over på 4 flasker á 1,5 liter. Etter en dag, synker likøren såpass sammen at de fyller 3 flasker á 1,5 liter. Flaskene blir snudd opp ned et par ganger om dagen i en ukes tid.

Eggelikøren bør lages en ukes tid før den skal nytes. Den blir bedre jo lenger den står :)

 

Eggelikør

Eggelikør

Eggelikør

Nå har denne likøren stått i kjøleskapet i litt over en uke, og denne ble ikke så søt som den andre likøren min. I tillegg ble den litt tykkere i konsistensen.

Jeg er fornøyd med prosjekt “litt annen likør” :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar