Tebirkes - luftige og gode
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Tilbehør

Tebirkes – luftige og gode

Disse herlighetene ble lagd til lunsj i går (for noen ble det frokost), og det er ikke siste gangen disse kommer på bordet her i huset.

Det er lenge siden jeg leste om disse tebirkesene, og har siden hatt lyst til å prøve dem.

Å lage dem, krever litt mer innsats enn å bare sette deigen, men det var absolutt verdt jobben.

Oppskrift til ca. 12 Tebirkes

  • 600 g mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 50 g tørrgjær
  • 3 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 150 g kaldt smør (skal brukes når deigen har hevet i en time)
  • 1 egg til pensling
  • valmuefrø

Bland mel, salt, sukker og tørrgjær. Ha deretter i lunken melk og 2 egg. Bland godt og sett til heving i en time.

Når deigen har hevet i en time, kjevles den ut i et rektangel (ifølge inspirasjonsoppskriften 25 x 40 cm). Høvle skiver av det kalde smøret med en ostehøvel, og dekk 2/3 av rektangelet. Brett langsiden av den delen av deigen som ikke har smør på seg mot midten og så den delen med smør over denne igjen. Gjør dette til du har brukt opp smøret, og en siste gang uten smør.

For min del ble det to ganger med smør og en gang uten smør.

Etter siste brett brukte jeg kjevlen litt for å “lukke” skjøten, og så la jeg tebirksen med skjøten ned. Når alt er brettet og klart, har du en avlang deig som deles opp i 12 like store deler. Tebirkes legges på et bakepapirkledd stekebrett, og etterheves under et rent kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Pensle med egg, strø over valmuefrø og stek tebirksene midt i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter.

 

Tebirkes - luftige og gode

Tebirkes - luftige og gode

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Tone Stømner
    3. mai 2015 at 21:05

    Testet fiskesuppen, tebirkes og nan-brød i dag. Veldig godt alt sammen! Topp med så mange gode ideer og tips, Tove!!!
    Mvh Tone

    • Reply
      Tove Holter
      4. mai 2015 at 16:35

      Takk for tilbakemeldinger, Tone. Veldig hyggelig at det faller i smak :)

    legg igjen en kommentar