Surra pølser med hjemmelaget potetmos
Hovedrett Kakeboka Tilbehør

Surra pølser med hjemmelaget potetmos

Det er en her i huset som liker pølser mer enn oss andre.

For hans del, kan pølser spises kalde, varme, i brød eller lompe, uten lompe eller brød, og han synes absolutt potetmos er et godt tilbehør til.

Den mer avanserte typen derimot, er han ikke så glad i, så når jeg surret bacon rundt pølsene for å gjøre dem litt mer spennede for oss andre, syntes han at jeg (for hans del) ødela middagen. Men, han måtte innrømme at det faktisk var godt når han smakte på dem.

Jeg surret altså bacon rundt pølsene, og skjærte noen snitt i dem. Jeg synes dette gir en fin effekt når pølsene «sprekker» der jeg har snittet. Pølsene ble stekt i komfyren på 200 grader i 15 minutter. Dette kan selvfølgelig variere fra ovn til ovn.

Antall pølser og bacon avhenger av hvor mange personer som skal spise, samt hvor mange pølser hver av disse spiser.

Potetmosen jeg lagde ble nok til 4 personer, og den lagde jeg av

  • 900 gr kokte poteter (Amandine)
  • 220 gr kokte søtpoteter
  • 1 dl fløte
  • 1 dl melk (skummet)
  • 60 gr smør
  • salt og pepper

Jeg liker at potetmosen er litt fast i fisken, så ønsker du den litt bløtere, tilsetter du bare litt mer væske. Fløte eller melk, er ditt valg :)

 

Surra pølser med hjemmelaget potetmos

Surra pølser med hjemmelaget potetmos

Surra pølser med hjemmelaget potetmos

Surra pølser med hjemmelaget potetmos

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar