Surdeigsloff med spelt

Surdeigsloff med spelt er bare nok en velsmakende utgave i surdeigsavdelingen min. I tillegg finner du rundstykker både i fin og grov variant, og også et grovere brød.

Disse to loffene er laget av

  • 600 g speltmel
  • 150 g surdeigsbrød fra Idun
  • 2 egg
  • 3 dl kaldt vann
  • 25 g fersk gjær
  • 3 ss sukker
  • 50 g sesamfrø
  • 30 g smør
  • egg til pensling om du ønsker det

Jeg eltet alt foruten smøret i 10 minutter. Deretter tilsatte jeg smøret og eltet i 5 minutter til.
Deigen hevet i en time. Ferdighevet deig, ble delt i 12 like store deler sånn ca. og så lagt på stekebrettet for litt etterheving i ca. 30 min.

Deigen blir klissete.

Jeg klappet utover litt speltmel over loffene før de ble stekt midt i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk