Surdeigsloff med spelt
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Spelt

Surdeigsloff med spelt

Surdeigsloff med spelt er bare nok en velsmakende utgave i surdeigsavdelingen min. I tillegg finner du rundstykker både i fin og grov variant, og også et grovere brød.

Disse to loffene er lagd av
  • 600 g speltmel
  • 150 g surdeigsbrød fra Idun
  • 2 egg
  • 3 dl kaldt vann
  • 25 g fersk gjær
  • 3 ss sukker
  • 50 g sesamfrø
  • 30 g smør
  • egg til pensling om du ønsker det

Jeg eltet alt foruten smøret i 10 minutter. Deretter tilsatte jeg smøret og eltet i 5 minutter til.
Deigen hevet i en time. Ferdighevet deig, ble delt i 12 like store deler sånn ca. og så lagt på stekebrettet for litt etterheving i ca. 30 min.

Deigen blir klissete.

Jeg klappet utover litt speltmel over loffene før de ble stekt midt i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.

Surdeigsloff med spelt

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar