fbpx
Surdeigsbrød med spelt
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Spelt

Surdeigsbrød med spelt

Surdegisbrød med spelt – Det bakes ikke bare søt bakst her i huset. Det har vært et ønske å få tak i surdeigsbrød med spelt fra en av familiemedlemmene, men da dette ikke er å få kjøpt, falt oppgaven på å innfri ønsket på meg.

Jeg bakte brødet første gangen på hytta, og da jeg enda ikke hadde husket på å ta med brødformer hjemmefra, falt valget på en form av litt større type til dette brødet. Oppskriften nedenfor gir 2 brød i brødform.

Dette er en helt enkel oppskrift, og neste gang brødet bakes, vil jeg nok leke meg litt mer med nøtter, frø eller kanskje et eple eller gulrot. Vi får se.

Surdeigsbrød med spelt ble lagd av
  • 300 g sammalt speltmel
  • 300 g siktet speltmel
  • 2 ss sukker
  • 3 dl kaldt vann
  • 2 egg
  • 30 g romtemperert smør i biter
  • 25 g fersk gjær
  • 1 pk surdeigsbrød med fullkornshvete (150 g)

Jeg hadde alt i bollen til kjøkkenmaskinen og eltet deigen i 10 minutter.

Dette blir en klissete deig.

Deigen stod til heving i en time. Deretter hadde jeg det i formen jeg skulle steke det i og lot den stå for etterheving i 1 time til før det ble stekt på 210 grader i ca. 30 – 40 minutter. Steketiden avhenger av ovnen.

Surdeigsbrød med spelt Surdeigsbrød med spelt

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar