fbpx
Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle
Bakeboka Bakst Søt gjærbakst

Sukkerboller med syltetøy – en annen type berlinerbolle

Sukkerboller med syltetøy – en annen type berlinerbolle.

Jeg hadde mamma på besøk for noen helger siden, og da sto berlinerboller på programmet. Men, dette var mitt første forsøk, og det er over 30 år siden mamma har lagd dem…
Jeg var prosjektleder og å jobbe med varm olje, er noe som jeg absolutt ikke er komfortabel med. Etter bestemte kommentarer fra sidelinjen, og mislykket første forsøk, innså jeg at temperaturen måtte opp.
Bollene levde sitt eget liv under hevingen = Etter å ha stukket ut emner fra deigen, hevet de i hver sin retning og ble høye og skjeve. Jeg ga ikke opp så lett, og ned i gryta de havnet. Men, de ble liksom ikke gjennomstekte/-kokte, og til slutt ga jeg opp. Det ble ikke berlinerboller på oss den helgen og jeg valgte å la barndommens gode berlinerboller være med minnene.

Ikke for ille til at det ikke er godt for noe… Jeg bestemte meg for å fylle vanilge boller med syltetøy og/eller vaniljekrem for deretter å dyppe dem i litt smør og deretter sukker = sukkerboller.

Det gikk. Heretter blir berlinerboller bakt på denne måten her i huset.

Jeg bruke oppskriften til disse vaniljebollene – skikkelig gode boller som ble brukt til årets fastelavnsboller her i huset. Kjempegode boller både med og uten krem. Det er nesten så jeg vil gå så langt å si «verdens beste boller».

12 sukkerboller med yoghurt er lagd av
  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 350 g vaniljeyoghurt gresk type
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g romtemperert smør i biter

Ha alt foruten smøret i en bakebolle og kjør deigen i 10 minutter med kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter litt og litt av smøret som eltes inn i deigen. Eltes i 10 minutter til.

Hev deigen i en time.

Trill boller og etterhev i en time.

Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Husk at steketiden varier med ovnen.

For å få plass til fyllet inni bollene, brukte jeg en tynn pinne. Jeg stakk den inn på siden av bollen og staket plass.
Fyll bollene med det du måtte ønske.

Dypp bare toppen av bollen i smeltet smør og så i sukkeret. Nytes.

Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar