Stromboli - innbakt pizzarull
Bakeboka Gjærbakst Hovedrett Kokeboka Pizza

Stromboli – innbakt pizzarull

Stromboli eller innbakt pizzarull om du vil – denne ble til etter å ha sett på et matprogram på TV. Jeg lot meg friste.

Et helt lite prosjekt en fredagskveld, ble belønnet med disse ordene: «Hva var det egentlig du prøvde på…?»
Jeg måtte telle til 10 to ganger før jeg svarte på dette, for å si det sånn. Spørsmålet kom fordi mannen ikke så poenget med å lage rullen, når man bare kunne ha lagd en vanlig pizza, og ikke fordi den ikke falt i smak, for det gjorde den.

Til pizzabunnen har jeg funnet inspirasjon til fra oppskriften til mine Puccia.

Pizzasausen er lagd etter inspirasjon fra denne oppskriften med smakfull pasta med tomatpesto.

Dippen er lagd etter inspirasjon fra denne oppskriften fra min andre blogg, Mat for 2.

Pizzabunn
  • 550 g mel
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 1 dl olivenolje
  • 20 g fersk gjær
  • 1 egg til liming og pensling

Bland mel og salt. Tilsett deretter vann og olivenolje, og til slutt har du i små biter av den ferske gjæren. La kjøkkenmaskinen gå i 10 minutter. Sett deigen til heving i 1 time.

Etter heving deles den i to like størrelser. Jeg kjevlet dem i størrelsen 30 x 40 cm.

Utkjevlet deig fylles med et tynt lag pizzasaus, ønsket type revet ost og ønsket kjøtt. Jeg brukte 400 g stekt karbonadedeig.

Fordel fyllet utover utkjevlet deig, men la noen cm av langsiden og begge kortsidene på deigen være. Langsiden kan pensles med egg for igjenliming av rullen. Kortsidene bør man ikke ha så mye fyll på, for det gjør starten av rullingen litt vanskeligere (lærte det etter å ha hatt fyll helt ut i kantene når jeg lagde denne nå).

Lag noen kutt (se bilde).

Da jeg hadde egg igjen etter limingen, penslet jeg like godt rullene med det.

Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 25 minutter.

Til neste gang, er det mulig jeg lager 3 eller 4 ruller av denne oppskriften i stedet for 2 store.

Pizzasaus
  • 1 tomat
  • 110 gr soltørkede tomater i olje (uten oljen)
  • 1 ts tørket basilikum (planen var å bruke frisk basilikum, men utvalget i butikken tilsa tørket…)
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • 1 dl vann

Tomat, soltørkede tomater, hvitløk, olje og vann ble kjørt til en mos med stavmikseren. Ha i krydderet og kok til litt tykkere/»tørrere» konsistens. «Tørrere» saus = mindre vann inni pizzaen når den stekes.

Tomatdipp (mulig du må lage litt mer enn dette, om dere er flere enn tre som liker å dippe)
  • 500 g friske tomater
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts basilikum
  • 1 ss sukker
  • smak til med salt

Finhakk tomater og hviløk med stavmikser/foodprosessor.
Has i en liten kjele eller stekepanne. Ha i baslikum og sukker.
Kokes i ca. 20 minutter til den er redusert til tykk saus/dipp.

Noe å tenke på: Om du lager større porsjon saus, må du beregne lenger koketid.

Annen dipp som kan brukes er creme fraiche og pesto (hjemmelaget eller kjøpt).

Om du skulle få lyst til å lage hjemmelaget, kan jeg anbefale denne med pistasjnøtter.

Stromboli - innbakt pizzarull Stromboli - innbakt pizzarull Stromboli - innbakt pizzarull

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar