Stablebakst med blåbær og vanilje
Bakeboka Søt gjærbakst

Stablebakst med blåbær og vanilje

Stablebakst med blåbær og vanilje – en grisete tålmodighetsprøve som ga smakfullt resultat.

Formen jeg fylte var ca. 23 x 31 cm (innvendig mål).

Til denne stablebaksten lagde jeg en deig av
  • 400 g mel
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g romtemperert smør i biter

Elt alt foruten smøret i ca. 10 minutter i kjøkkenmaskinen. Deretter tilsettes smøret bit for bit, og deigen eltes ca. 10 minutter til.

Sett deigen til heving i en time.

Kjevle ferdighevet deig i et rektangel. Dekk formen du skal bruke med bakepapir. Når deigen er ferdigstablet i formen, bør det være litt plass mellom deigen og formen. Dette fordi den skal etterheve.

Til stablingen trenger du
  • Deig
  • Blåbær ferske eller frosne (jeg brukte ca. 300 gram)
  • Vaniljekrem (jeg brukte 500 gram ferdigkjøpt)

Jeg satte formen på høykant under stablingen og påførte blåbær og vaniljekrem lagvis på delene av deigen når de var i formen. Rekkefølgen = deig, blåbær, vaniljekrem, deig, blåbær, vaniljekrem… osv.

Størrelsen på deigbitene varierer = en fin effekt når den er ferdigstekt. Bare husk å ikke la deigen gå helt ut i kanten på formen.

Etterheves i en time.

Stekes på 200 grader i ca. 25 minutter.

Stablebakst med blåbær og vanilje Stablebakst med blåbær og vanilje

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar