Sprøstekt sylteagurk
Hamburger Kokeboka Tilbehør

Sprøstekt sylteagurk

Sprøstekte sylteagurker ble til etter å ha sett på et matprogram på TV. Der friterte de sylteagurkene, men jeg valgte å steke dem i smør. Disse ble servert sammen med hjemmelagde burgere her om dagen.

Av panering valgte jeg sprøstekt løk, og dette ga en veldig god smak på agurkene. Det er alltid morsomt å prøve noe nytt når det blir så godt som dette.

Av panering kan du bruke det du måtte ønske, som f.eks. i dette innlegget om kamskjell, hvor jeg har brukt potetgull.

Til sprøstekte sylteagurker brukte jeg

  • Sylteagurker – hele – jeg brukte 6 stk.
  • mel
  • egg – klarte meg med 1 egg til 6 hele/12 halve
  • 50 g sprøstekt løk
  • 3 ss griljermel
  • smør til steking

Del sylteagurkene i to.
Knus sprøstekt løk sammen med griljermel med stavmikser og ha dette, pisket egg og mel i hver sin  bolle = tre boller.

Dyppes/rulles først i melblandingen, så i egget og så til slutt i den sprøstekte løken. Stekes og nytes.

Sprøstekt sylteagurk

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar