fbpx
Eplekake
Kake Kakeboka

Sprø eplekake

Eplekake er for mange et “må ha” om høsten. Også for meg.

Denne oppskriften er mamma sin. Den har fulgt oss i oppveksten, og det er også den jeg baker her i huset. I år har jeg gjort litt mer ut av den. Ikke mye, men nok til at toppen ble sprø og god. Saftige og sprøe epler inni og sprø topp = sprø kake :)

Kaken ble stekt i en liten langpanne som er 27 x 38 cm, og den ble lagd av

  • 5 egg
  • 4 dl sukker
  • 2 dl melk
  • 200 gr smør (smeltet)
  • 6 dl mel
  • 4 ts bakepulver
  • 3 epler (smale skiver)

Egg og sukker ble pisket godt, før jeg tilsatte det tørre og våte om hverandre.

Etter at røren var plassert i formen, hadde jeg i eplebitene. Disse stakk jeg på skrå ned i røren. Man har plass til flere epler enn man tror, og jeg kunne nok godt ha brukt 4 epler i denne kaken.

Kaken ble toppet med en sukker-kjeks-kanel-blanding

  • 2 ts kanel
  • 40 gr brunt sukker
  • 5 Bixit kjeks

Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover kaken.

Kaken ble stekt på 200 grader i 30 minutter.

Sprø eplekake

Andre eplekaker jeg har lagd, finner du oppskriften på ved å klikke på navnene nedenfor.

Marmorert Eplekake

Eple- og Rødbetekake

Chil I Eplekake

Eplekake med rødbeter og chili

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Gerd Rønning
    28. august 2014 at 12:00

    Jeg skal bake en eplekake i langpanne og vil gjerne starte med eggedosisvariant. Sprø eplekake – er den beregnet for langpakke. Kan jeg bruke hakkede mandler i stedet for kjeks? Jeg er ikke noen stor baker!

    • Reply
      Tove
      28. august 2014 at 12:14

      Hei Gerd. Jeg bruker en liten langpanne som er 27 x 38 cm til denne oppskriften. Hakkede mandler høres godt ut til epler, og det tror jeg godt du kan bruke. Lykke til :)

    legg igjen en kommentar