Spinatsaus
Hovedrett Kakeboka Sunt Tilbehør

Spinatsaus

I mangel av eldstemanns favorittsaus, improviserte jeg, og lagde spinatsaus istedetfor. Hverken fargen eller smaken ble den samme som bernaisesaus, men den ble allikevel ganske god.

Selv om fargen kan være skremmende for noen, kan jeg trygt anbefale å prøve denne sausen. Vi hadde en av nevøene våre (12 år) på besøk når denne ble servert, og hans kommentar var: «Den smaker best med øynene igjen».

Dette blir ca 3 dl saus

  • 2 dl fløte
  • 200 gr spinat
  • 4 hvitløksbåter
  • 40 gr parmesan
  • salt og pepper etter ønske

Kokes til osten er smeltet. Mos deretter alt med stavmikseren, til du får en smidig saus uten klumper.

Kan brukes til både kjøtt og fisk.

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    mamma
    9. juli 2012 at 12:22

    mange gode ider du har,og mange kan nok lære en del ved å improvisere med det man har i kjøleskapet….ser faktisk godt ut med grønn saus…

    • Reply
      Tove
      9. juli 2012 at 22:57

      Ja, man kan fort bli overrasket over hvor mye godt som kan lages av «ingenting» :)

    legg igjen en kommentar