Spaghettigryte
Hovedrett Kakeboka Pasta

Spaghettigryte

Det er rart hvordan planer kan endre seg underveis.
Forleden dag hadde jeg planer om å lage Ina som skriver bloggen Kjøkkentjeneste sin lettvinte og raske pastapanne, men på vei til butikken ombestemte jeg meg, og nå var planen en chili con pasta… Vel hjemme endte jeg opp med Spaghettigryte. Høres kanskje litt mer kjedelig ut enn chili con pasta, men den ble veldig god.

Dette er en stor porsjon. Det ble behørig kommentert under middagen. Hvorfor i all verden hadde jeg lagd så mye? Da det bare er jeg som lager mat i heimen (med få unntak), føler jeg av og til for å lage mye, slik at det blir rester neste dag.

En stor gryte ble lagd av (til ca. 8 porsjoner)

  • 100 g rød løk
  • 20 g hvitløk
  • 40 g rød chili
  • 150 g soltørket tomat i olje
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser hakkede tomater på boks (800 g)
  • 200 g revet gulrot
  • 1 pose babyspinat (65 g)
  • 3 dl vann
  • 2 ss sukker
  • salt og annet krydder man skulle ønske
  • 600 g karbonadedeig
  • 400 g spaghettini (litt tynnere enn spaghetti = kortere koketid)
  • 6 dl vann

Hakk løk, hvitløk, chili og soltørket tomat med stavmikseren, og stek dette i noen minutter i olivenoljen. Bruk en stor kjele.
Ha deretter oppi tomatpuré, hakkede tomater på boks, revet gulrot, spinat, 3 dl vann og sukker. La dette koke i 15 minutter.
Stek karbonadedeigen mens dette koker.
Når de 15 minuttene er over, has karbonadedeigen oppi sausen.
Ha deretter spaghettini og vann i gryten. Start med 4 dl vann og se om gryten trenger påfyll. Jeg endte opp med å bruke 6 dl.
Pass på å røre godt med en gang, slik at ikke spaghettinien fester seg til hverandre. La det koke til spahettinien er al dente.
Smak til med salt og ønsket krydder. Jeg brukte Italian Basilico i tillegg til salt.

Spaghettigryte

Spaghettigryte

Spaghettigryte

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar