Pasta med kremet kantarellsaus for 2
Hovedrett Kakeboka Pasta

Spaghettini med kremet kantarellsaus

Da jeg lagde risotto med kantareller her om dagen, kjøpte jeg inn litt for mange kantareller. Dette ga meg muligheten til å finne på noe annet godt med denne «skogens gull».

Dermed ble det spaghettini med en kremet kantarellsaus og parmesan til middag neste dag.

Selv om jeg hadde kjøpt for mange kantareller, var det allikevel ikke altfor mye, og denne sausen er nok til 2 porsjoner.

Jeg brukte

  • 40 gr kantareller (i biter)
  • 30 gr løk (sjalott) (hakket)
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 1 ss smør
  • 2 dl kremfløte
  • 40 gr parmesan (i biter eller revet)

Kantareller, løk og hvitløk ble først surret noen minutter i litt smør. Deretter tilsatte jeg kremfløten og parmesan, og lot dette stå å putre og godgjøre seg over varmen. Sausen er klar når osten har smeltet.

En helt fantastisk saus som jeg skulle ønske jeg hadde lagd mer av…

Denne ble servert sammen med spaghettini, tomater med basilikum og parmesan og kyllinglår.

En lettvint og velsmakende middag :)

Pasta med kremet kantarellsaus for

Kantarell

Kantareller

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Maria U
    21. oktober 2013 at 12:32

    Nam, ser kjempegodt ut! Jeg hadde servert uten kylling siden jeg er veggis, men den sausen høres helt heeeerlig ut :)

    • Reply
      Tove
      22. oktober 2013 at 08:14

      Hei Maria.
      Det fine med oppskrifter og tips som man finner på «sin vei», er at man kan gjøre den til sin egen. Sausen ble veldig god, og den kommer på middagsbordet denne uken også :)

    legg igjen en kommentar