fbpx
Ferdig
Hovedrett Kakeboka Pasta

Spaghetti Bolognese

Nå har jeg fått streng beskjed av moren min, om å komme med andre forslag enn Salma til middag. Jeg tør ikke annet enn å høre på henne, så her kommer oppskriften på spaghetti bolognesen vi hadde på lørdag.

Til 4 porsjoner saus trenger du

  • 50 gr smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk (finhakket)
  • 2 stilker selleri (finhakket)
  • 1 gulrot (finhakket)
  • 3 fedd hvitløk (finhakket)
  • 400 gr karbonadedeig
  • 2 1/2 dl rødvin
  • 1 1/2 dl melk
  • 400 gr hermetiske tomater i biter
  • 2 laubærblader
  • 1/2 ts muskatnøtt (revet)
  • 1 ts tomatpure (rørt ut i 1 dl vann)
  • salt og pepper (smakes til med dette til slutt)

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Smelt smøret med olivenoljen i en tykkbunnet kjele over svak varme.

Tilsett de finhakkede grønnsakene (løk, selleri, gulrot og hvitløk), og fres dem noen minutter i “smorljen”.

Spaghetti Bolognese

Tilsett deretter karbonadedeigen, og rør til den nesten er gjennomstekt/lett brunet.

Spaghetti Bolognese

Noen vil vel si at vinen jeg her bruker er råflott til saus, men når den skal fordeles mellom saus (flasken) og kokk (glasset), spanderer jeg på meg litt ekstra.

Hell i vinen, øk varmen og la fosskoke under omrøring i noen minutter til vinen har fordampet. Tilsett melken og fortsett å koke under omrøring til også den har fordampet.

Spaghetti Bolognese

Rør inn de hakkede tomatene, laubærbladene, musketnøtten og tomatpureen. Smak til med salt og pepper. Rør i sausen mens den koker opp igjen, sett lokket på og la den surre over svak varme i minst 2 timer. Rør om av og til, og tilsett vann hvis sausen blir for tørr.

Spaghetti Bolognese

Toppes med parmesan og serveres med brytebrød med fetaost.

Oppskriften har jeg funnet i “Mesterkokkens internasjonale kokebok”. Jeg har endret litt på denne.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

6 kommentarer

  • Reply
    Trine Hammerstad
    14. august 2012 at 21:36

    Dette så veldig godt ut, Tove! Skal prøves :-)

    • Reply
      Tove
      14. august 2012 at 21:45

      Lykke til, Trine. Den falt i smak her i huset :)

  • Reply
    Carol
    14. mars 2013 at 19:52

    Hei Tove! skulle bare si at i dag for forste gang spiste mann min spaghetti uten å klager, og jeg trengt ikke å briker knor eller toro pøse. takk
    Lagde akkurat som du sa og det ble supert.
    kommer garantert til å følder deg mye mer. jeg er ikke så god på sånn.

    • Reply
      Tove
      15. mars 2013 at 07:19

      Hei Carol
      Takk for hyggelig tilbakemelding. Veldig morsomt å høre at det ble bra :)

  • Reply
    Carol
    14. mars 2013 at 19:54

    ps: glemt å si at jeg brukte rosato vinne de tavola, men det gikk veldig bra.

    • Reply
      Tove
      15. mars 2013 at 07:25

      Ja, vinen jeg brukte var litt råflott til saus, men den skulle jo fordeles mellom sausen og kokken, og derfor spanderte jeg på meg litt ekstra. :)

    legg igjen en kommentar