fbpx
Pepperkake- og brunostbunn med jordbar og nyr toppet med lakris
Dessert Kakeboka

Søt Nýr, jordbær og lakris på brunost- og pepperkakebunn

Denne desserten, juledessert om du vil, ble til etter en utfordringen fra MENY-lauget, hvor jeg mottok endel matvarer for å lage en liten meny.

Etter å ha vurdert litt fram og tilbake for hva som kunne brukes som dessert, ble det  to av matvarene som i mine øyne pekte seg best ut; Nýr og geitosten Kalda-Kari ost.

Om dette ville bli bra, var jeg derimot litt usikker på, så jeg var veldig spent når jeg smakte på sluttresultatet. Det ble et resultat jeg stolt kan anbefale. En kjempegod dessert :)

 

Desserten for 2 personer; Søt Nýr, jordbær og lakris på brunost- og pepperkakebunn ble lagd av

 • 30 g knuste pepperkaker (gjerne lagd med Melange)
 • 20 g brunost
 • 4 store jordbær
 • 30 g Nýr
 • 15 g melis
 • noen striper søt lakrissirup

Fremgangsmåte for desserten

Pepperkakene og brunosten ble knust med stavmikser.»Deigen» ble trykket godt sammen ned i bunnen av 4 muffinsformer.

Dette ble så stekt i midten av ovnen på 170 grader i 9 minutter (i min ovn).

Bland Nýr og melis godt.

Disse ble så toppet med jordbær, Nýr iblandet melis og til slutt noen striper fra lakrissirupen.

Ovenstående ingredienser ble 4 små bunner, og det måtte to stykker til til hver før vi ble fornøyde. Neste gang jeg lager disse, vil de altså bli lagd i større former.

Jeg var redd lakrissirup ville bli vanskelig å få tak i, og dro inn til Mathallen i Oslo i håp om å få tak i dette hos Gutta på Haugen. De hadde ikke annet enn en liten flaske med smaksprøve på søt lakrissirup som jeg fikk med meg. Perfekt størrelse for en liten dessert og litt til. Dette ble prikken over i’en :)

 

Søt Ntrengte jeg lakrissirup, og dro inn til Mathallen i Oslo for å få tak i dette hos Gutta på Haugen. De hadde ikke annet enn en liten flaske med smaksprøve pSøt Nýr, jordbær og lakris på pepperkake- og brunostbunn

 

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  Merete
  22. desember 2017 at 19:16

  Hei,
  den oppskriften så fantastisk ut. Nå får jeg ikke tak i Nyr her hos meg, og lurer på om jeg kan bruke f.eks. Mascarpone i stedet for? Og, som erstatning for søt lakrissirup – som jeg I ALLE FALL ikke får tak i, tror du det funker å smelte søt lakrisfudge?

  • Reply
   Tove
   30. desember 2017 at 10:00

   Du kan helt sikkert det. Høres ut som gode erstatninger.

   Lykke til :)

  legg igjen en kommentar