fbpx
Snickersmuffins
Bakst Kake Kakeboka Kos Muffins

Snickersmuffins

Jeg har blitt bitt av konkurransebasillen, og dermed klarer jeg ikke la være å tenke ut nye oppskrifter jeg kan sende inn rundt omkring. I dag har jeg bakt i hele ettermiddag, og resultatet ble jeg veldig godt fornøyd med.

Oppskriften til Snickersmuffinsen har kvernet rundt i hodet mitt noen dager nå. Selv om det meste er nedskrevet på forhånd, ble det litt endring på oppskriften underveis.

Jeg har lært at jeg alltid skal prøvebake et par muffins, for å være sikker på at det er en god oppskrift jeg har kommet fram til…

Til 26 stk Snickersmuffins trenger du

  • 41 Ritz-kjeks (knuses med stavmikser)
  • 100 gr peanøtter (hakkes med stavmikser)
  • 3 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 gr smør (romtemperert)
  • 4 egg (ett av gangen)
  • 2 ts sponge cake stabilizer
  • 3 plater mørk Freia sjokolade (smeltet)
  • 1 dl kokt vann (til å tynne ut sjokoladen med)
  • 2 ss lys sirup
  • 4 dl mel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss Freia bakekakao
  • 2 dl melk

Smør, sukker og vaniljesukker piskes hvitt. Ha deretter i eggene, ett av gangen, sp. cake stab. og sirupen.

Jeg syntes den smeltede sjokoladen ble for tykk, så jeg kokte opp vann (1 dl) og rørte det inn i sjokoladen.

Til slutt har du i melken, så det tørre og til slutt knust kjeks og peanøtter.

I bunnen av hver av muffinsformene fordelte jeg knust Ritz og peanøtter, og til dette trenger du i tillegg

  • 1 knust Ritz (totalt 26 Ritz)
  • 100 gr hakkede peanøtter

Muffinsen ble toppet med stivpisket kremfløte, hjemmelaget karamellsaus og hakkede peanøtter.

Jeg hentet inspirasjon til karamellsausen på klikk.no, men istedetfor vanlig sukker, brukte jeg brunt sukker. Dermed slapp jeg å brune sukkeret i pannen.

Til karamellsausen trenger du

  • 50 gr brunt sukker
  • 1 1/2 dl fløte
  • 20 gr smør

Smelt sukkeret i fløten. Ha så i smøret, og la det stå å putre litt. Ønsker du mer saus enn bare litt til pynt, må du nok doble oppskriften.

 

SnickersMuffins

SnickersMuffins

SnickersMuffins

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

4 kommentarer

  • Reply
    mamma
    18. oktober 2012 at 21:57

    En av syv sorter til jul….Ser lekkert ut:)))

    • Reply
      Tove
      18. oktober 2012 at 22:02

      God ide, takk :)

  • Reply
    berit
    17. august 2013 at 01:03

    hva er 2 ts sponge cake stabilizer
    og hvor får man kjøpt det?
    hva gjør det med deigen/kaken :)

    flott side

    mvh berit

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:03

      Takk Berit. :)
      Jeg begynte å bruke det fordi Manuela som skriver bloggen passion4baking brukte det da jeg var på et kurs med henne. Den gjør at eggene beholder mer av sin struktur og stivhet under pisking, noe som resulterer i en kake med mer volum og finere struktur. Ref. Cacas sitt innlegg her https://www.cacas.no/Produkt/700-09.
      Jeg kjøper det på Jernia.

    legg igjen en kommentar