fbpx
SnickersKake
Dessert Kake Kakeboka

SnickersKake

Denne SnickersKaken har blitt tatt veldig godt imot av de som har smakt på den. Denne kaken er en videreutvikling av nedre del av SjokoladeMousseKaken jeg la ut her om dagen.

Denne kaken består av lagene sjokoladekakebunn, sjokoladekrem, hakkede peanøtter, karamellsaus, sjokoladekakebunn, sjokolademousse, sjokoladekakebunn, et tynt lag karamellsaus, stivpisket kremfløte med litt gelatin, hakkede peanøtter og litt karamellpynt.

Kaken bør lages dagen i forveien.

Kakebunn (Kan også brukes til sjokoladerullekake)

  • 3 egg
  • 100 g sukker
  • 80 g mel
  • 20 g kakao
  • ½ ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk deretter inn mel, kakao og bakepulver. Fordel røren utover et bakepapirkledd stekebrett. Det kan være lurt å pensle bakepapiret med et tynt lag med smeltet smør.

Stekes på 200 grader i 7 – 8 minutter.

 

Formen jeg brukte er en Lékué som har 9 x 23 cm som innvendige mål. Jeg skjærte derfor ut 3 stk. bunner i disse målene for bruk i kaken.

 

Du bør ha noen ting klart før du begynner puslespillet SnickersKake

  • Skjær opp kakebunnene i riktig størrelse. Dekk dem til slik at de beholder fuktigheten.
  • Lag karamellen.
  • Legg en gelatinplate i bløt.
  • Finhakk 100 g peanøtter.
  • Husk at alle lagene vises, så vær nøye med kantene når du lager lagene.

 

Lag karamellen

  • 100 g brunt sukker
  • 3 dl fløte
  • 40 g smør
  • 100 g hvit sjokolade

Ha sukker, fløte og smør i en stekepanne og la dette småkoke i ca. 10 – 15 minutter. Ta stekepannen av platen og rør den hvite sjokoladen i den varme karamellen til den smelter inn.

 

Legg første kakebunn i formen.

 

Sjokoladekrem

  • 50 g 55% sjokolade (Odense)
  • 50 g stivpisket kremfløte
  • 1 eggeplomme

Stivpisk kremfløten. Smelt sjokoladen over vannbad. Rør inn eggeplommen i den smeltede sjokoladen, og bland dette godt igjen med kremen.

Smøres utover kakebunnen som ligger i formen.

Dekk deretter sjokoladekremen med hakkede peanøtter og hell så karamellsaus over disse igjen. Dekk peanøttene med karamellsausen. Legg kakebunn nr. to over og sett dette kaldt.

 

Lag sjokolademousse av

  • 50 g 55% kokesjokolade
  • 1 eggeplomme
  • 1 stivpisket eggehvite
  • 0,5 dl kremfløte (stivpiskes)

Stivpisk eggehviten og sett kaldt.

Stivpisk kremfløten og sett kaldt.

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Pisk inn 1 eggeplomme i den smeltede sjokoladen.

Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i kremen. Rør deretter inn eggehviten forsiktig inn i sjokoladekremblandingen.

Hell moussen over kakebunnen. Legg kakebunn nr. 3 over og smør et tynt lag med karamellsaus over. Sett kaldt.

 

Krem med gelatin (man kan bruke kremen uten gelatin)

  • 2 dl kremfløte
  • 1 plate gelatin (som allerede ligger i vann)
  • 1 – 2 ss kokvarmt vann

Pisk kremfløten halveis stiv. Klem så av vannet av gelatinen og legg den i en kopp. Kok opp vann. Rør ut gelatinen i 1 – 2 ss kokvarmt vann.

Sett på miksmasteren igjen og pisk kremfløten mens du heller i gelatinvannet forsiktig i.

Smøres/sprøytes på toppen av kaken.

Bruk resten av peanøttene og karamellsausen for å pynte toppen av kaken.

 

SnickersKake

Dette er den første SnickerKaken jeg lagde. Den lagde jeg med hvit sjokolademousse på toppen. Den andre kaken jeg lagde, var med stivpisket kremfløte på toppen, og det ser man på de to bildene nedenfor. Hos oss falt kake nr. 2 mest i smak.

SnickersKake

SnickersKake

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Lena
    11. juni 2015 at 09:51

    Hva tenker du ang mengder og steketid hvis jeg lager i en rund 22cm form f.eks? Denne fristet nemlig veldig å lage :-)

    • Reply
      Tove Holter
      11. juni 2015 at 19:58

      Det er jeg litt usikker på, Lena. Formen jeg bruker har disse målene: Capacity of 2.4 litres, 24x10x6 cm.
      Selve kakebunnen blir jo litt vanskelig, da må du kanskje bake 2 stk. eller rett og slett bruke en annen oppskrift på sjokoladekake som du fyller med sjokoladekrem, karamell osv. Når det gjelder sjokoladekremen, ville jeg prøvd å doble den. Karamellen og moussen ville jeg kanskje ganget med 1,5 eller 2.
      Husk å fore formen, i tilfelle kaken blir så høy at den kommer over.
      Håper dette var litt hjelp på veien. :)

    legg igjen en kommentar